Paranormal Activity 3 Filmkritika

2011.10.16. 22:42 bodizsolt
Ha ősz akkor, Halloween az USA-ban, és akkor már horror hullám  mozikban is. Idén sincs ez másként, bár most elmarad az aktuális Fűrész epizód, de kapunk majd a jövő héten egy A Dolog előzményt, és addig is itt a Paranormal Activity 3, ami szintén egy  prequel.
Az első két rész rajongói tudják, hogy a két nővér, Katie és Kristi egy a gyerekkorukból rájuk szállt démonnal küzdenek. Az aktuális részben pont ezt a gyerekkort ismerhetjük meg, szintén házi videókon keresztül.  1988-at írunk, amikor a lányok anyja összeházasodik egy esküvői videóssal, így lesz eszközük rögzíteni a kísérleteiket (lásd: Bloody Mary jelenet), amiket a láthatatlan barátjukon, Tobyn végeznek el. A képi világ a szokásos, az ijesztgetések a megszokott színvonalat hozzák. Csak két baj a filmmel, és ez ugyanaz, mint a második rész esetében is volt: elvesztette az újdonság varázsát, és túl akarja magyarázni az eseményeket. Pedig pont az volt az első rész erőssége, hogy hihető volt, és nem tudtuk, hogy mi miért is történik pontosan.
A franchise pénzügyi emberei éppen ezért rendező váltás mellett döntöttek, és rögtön két embert is szerződettek a projekthez: Henry Joost-t és Ariel Schumann-t, akik bár nem túl nagy nevek a szakmában, azért derekasan helyt álltak.
Mindketten felveszik a kesztyűt a korábbi részek alkotóival, mert hiába a klisé hegy, azért vannak hátborzongató jelenetek, amik a zsáner őskorszakát idézik meg. Adott például egy szoba ebben a Kaliforniai otthonban, amiben egyáltalán nincs világítás, csak egy csonk himbálózik a mennyezetről, amíg a családunk alszik, vagy amikor az előbb említett Bloody Mary játék zajlik a fürdőszobában. Ilyenkor kapunk igazán váratlan eredményeket a film során. Ettől függetlenül nagy zsiványok a rendezők, ugyanis az előző részekben bevált jelenetekkel akarják meglibabőröztetni a nézőket. Ilyen példának okáért az állítólag vágatlan részek, vagy a visszhangok. A színészekre nem lehet panasz, hiszen a felnőttek mind megfelelően makacsak, és a fiatal színésznők pedig megfelelően rikácsolóak.

A kérdés már csak az, hogy hogyan akarnak negyedik bőrt lehúzni a franchiseről. Talán az édesanyjuk kap majd egy előzményt az előzményfilm mellé. 

További premierek a héten:

Delfines Kaland

Egy nap

Kaland

Rom 304

Submarine


A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr713308151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása