GARBAGE: NOT YOUR KIND OF PEOPLE LEMEZKRITIKA

2012.05.22. 19:09 popcoolt

Garbege_Not Your Kind Of People.jpg

 

Stunvulome

A '94-ben alakult, Shirley Manson által vezetett Garbage 2005 óta most adta ki az első, sorban a hatodik nagylemezét. Végeredmény pedig melepően jó lett.

A Not Your Kind of People leginkább az első két album hangulatát és hangzás világát idézi meg. Egyfajta nosztalgia lesz úrrá rajtunk miközben ezt a lemezt hallgatjuk. Óh, azok a kilencvenes évek! felsóhajtással nyomjuk meg újra és újra a repeat gombot a lejátszónkon. És, igen, ez jó érzés! 
A legutóbbi, Bleed Like Me című lemezükhöz képest a legnagyobb változás, hogy jóval kevesebb elektronika került az albumra, inkább a reszelős gitárokkal reflektálnak a Lady Gaga generációnak: na, ilyen  a jó popzene! 

Az albumnyitó, Automatic Systematic Habit egy kicsit még talán erőltetett, de frenetikus az üteme. És ezt követően szépen ráállnak az igazi Garbage stílusra:  könnyed tempó, sebezhető emberek és igazán szúrkálódós, stílusos pop. Aztán persze a stadion himnuszok sem maradhatnak el. Ezeket a Big Bright World és a Control képében kapjuk meg. És az igazi megleptés a végére maradt, mert a címadó dal egy gyönyörű, nem evilági John Barry Bond és David Bowie keverék.

70%.jpg28.jpg


Címkék: Garbage Lemezkritika Not Your Kind Of People

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr314532306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása