Friss Hírek No. 43

2011.10.31. 09:39 bodizsolt

  

|November 2-án nyolc szerzetesnek öltözött énekes, rockegyüttes és szimfonikus zenekar áll majd a Budapest Kongresszusi Központ színpadán, hogy speciális látványvilággal ötvözve felcsendüljenek a GREGORIAN számai, melyben a Coldplay, AC/DC, Metallica, Depeche Mode dallamok gregorián stílusban hallhatók.

 

|Pályafutásom legnagyobb tévedése volt. Folyamatosan mondogattam, hogy Robbie Williams a híresztelések ellenére sosem tér már vissza egykori társaihoz. Visszatért! A napokban pedig ismét távozott, ahogy azt korábban jelezte.

 

| Elkészült az Animal Cannibals 10. lemeze, amely 2011. október 24-én jelenik meg. MixXx, vagyis Mixtape, igényes Xtrém Xkluzív Xtrákkal.


Jean-Christophe Grangé: A lelkek erdeje Könyvajánló

2011.10.22. 14:28 bodizsolt
Egmont Kiadó, 2011
584 oldal
Kötés: papír / puha kötés
ISBN: 9789636298494
 
Párizsban egymás után három bestiális gyilkosság történik.
tovább »

A Dolog Filmkritika

2011.10.22. 14:25 bodizsolt

 Napjainkban másolatok, remakek és prequel tucatjait nézhetjük a nagyvásznon, leginkább azért, mert a stúdiók biztosra akarnak menni. Ám az A Dolog kiemelkedik ebből a sorból, leginkább a megvalósítás miatt.

tovább »

Dalok a 42. Hétre

2011.10.22. 14:20 bodizsolt

The Saturdays: My Heart Takes Over



Coldplay: Paradise



David Guetta feat. Usher: Without You



Kelly Rowland: Down For Whatever




Peter Gabriel: New Blood Lemezkritika

2011.10.22. 14:17 bodizsolt

 (Real World)

Gyakran amikor egy előadó úgy dönt, hogy egy nagyzenekarral újragondolja a sutba dobott régi dalokat, akkor ez a csalódott rajongóknak a véget jelenti. Mert ez két okból szokott megtörténni: 1) a teljes ötlettelenség uralkodott el a művészen, 2) szorít a határidő, ami a szerződésben szerepel, és muszáj egy lemezt kiadni. Általában ebből pénzlehúzás, fanyalgás és óriási blama szokott lenni.
tovább »

Friss Hírek No. 42

2011.10.22. 13:58 bodizsolt

 |Ákos és Veca duettje

Hazánk egyik legnépszerűbb dalszerző-énekese ez év májusában a Budapest Sportarénában mutatta be legutóbbi, A katona imája című lemezének anyagát. Ákos csapata rögzítette is a felejthetetlen este mozzanatait. Az Érintő című koncertklip érdekessége, hogy Ákos duett-partnere az X Faktor felfedezettje, Janicsák Veca.
 
 
 
 
|A Compact Disco győzött
Az MTV Europe Music Awardsot, kontinensünk legrangosabb könnyűzenei díjainak átadóját november 6-án rendezik Belfastban. Hétfőn éjfélkor a budapesti Corvintetőn tartott nagyszabású bulin kiderült, a Legjobb magyar előadó kategóriában a közönség szavazatai alapján a Compact Disco vitte el a pálmát, a Bin-Jip, a The Carbonfools, a Fish! és a Punnany Massif felett diadalmaskodott.
 
|Bublé különleges ünnepi lemeze
Michael Bublé a többszörös Grammy-díjas kanadai énekes ünnepi albumot jelentet meg Christmas címmel. 15 fantasztikus karácsonyi dalt és bónusz DVD-t is tartalmaz a nem mindennapi korong.

Tony Parsons: A családban marad Könyvajánló

2011.10.16. 22:48 bodizsolt
Európa Könyvkiadó, 2011
  • 412 oldal
  • Kötés: kemény kötés
  • ISBN: 9789630792271
Cat Jewell élete tökéletes. Miután anyja tizenegy éves korában otthagyta apjával és két húgával, Cat nevelte föl testvéreit. Harminchat évesen jó állása van, szép lakása és autója. Barátja elvált ember, van egy kamasz fia, nem vágyik közös gyerekre és Cat sem.
Jessica Jewell élete majdnem tökéletes. Férje, Paulo imádja, saját háza van, anyagi gondjai régóta nincsenek. Egyvalami tehetné még boldogabbá: egy gyerek, hogy kétszemélyes családjuk háromszemélyessé váljon. De úgy látszik, a gyerek nem rendelésre érkezik.
Megan Jewell élete most fog igazán elkezdődni. A legkisebb és legokosabb lány cselédkönyves orvos, záróvizsga előtt áll. Nemrég szakított barátjával, de nem bánkódik utána. Egy fárasztó hét után, egy részeg bulin lefekszik egy kedves és jóképű ausztrál búvároktatóval. És néhány hét múlva rájön, hogy terhes.
Mit szól majd Jessica, aki mesterséges megtermékenyítéssel sem tud teherbe esni? És Cat, aki nem gyermektelennek tartja az életét, hanem gyerekmentesnek? És az apa, ha tudomást szerez róla?

Tony Parsons előző három regényéből (Apa és fia, Férj és feleség, Egyetlen szerelmem) megtudhattuk, mit gondolnak és éreznek a férfiak a mai világban a családról, hűségről, szerelemről, gyerekről. Most a női lélek rejtemeit boncolgatja finom érzékkel, de természetesen nem feledkezik el a férjekről, barátokról, apákról sem.


Tony Parsons utánozhatatlan. Élő kulturális barométer, aki hihetetlen tehetséggel érzi meg az érzelmi idők eljövendő változásait… A családban marad nyersanyagai újabb nagy sikerű regénnyé állnak össze.
(Telegraph)

Tony Parsons eddigi könyveiben azt mutatta meg a nőknek, hogyan gondolkoznak „igazából” a férfiak. Most, negyedik regényében feltérképezi, mit éreznek igazából a nők az anyasággal kapcsolatban.
(Guardian)

A családban marad ízig-vérig modern látlelet a családról és a világra hozott új életről, szívmelengető és megható.

(theurbanwire.com) 

Megrendelés: bookline.hu


Paranormal Activity 3 Filmkritika

2011.10.16. 22:42 bodizsolt
Ha ősz akkor, Halloween az USA-ban, és akkor már horror hullám  mozikban is. Idén sincs ez másként, bár most elmarad az aktuális Fűrész epizód, de kapunk majd a jövő héten egy A Dolog előzményt, és addig is itt a Paranormal Activity 3, ami szintén egy  prequel.
Az első két rész rajongói tudják, hogy a két nővér, Katie és Kristi egy a gyerekkorukból rájuk szállt démonnal küzdenek. Az aktuális részben pont ezt a gyerekkort ismerhetjük meg, szintén házi videókon keresztül.  1988-at írunk, amikor a lányok anyja összeházasodik egy esküvői videóssal, így lesz eszközük rögzíteni a kísérleteiket (lásd: Bloody Mary jelenet), amiket a láthatatlan barátjukon, Tobyn végeznek el. A képi világ a szokásos, az ijesztgetések a megszokott színvonalat hozzák. Csak két baj a filmmel, és ez ugyanaz, mint a második rész esetében is volt: elvesztette az újdonság varázsát, és túl akarja magyarázni az eseményeket. Pedig pont az volt az első rész erőssége, hogy hihető volt, és nem tudtuk, hogy mi miért is történik pontosan.
A franchise pénzügyi emberei éppen ezért rendező váltás mellett döntöttek, és rögtön két embert is szerződettek a projekthez: Henry Joost-t és Ariel Schumann-t, akik bár nem túl nagy nevek a szakmában, azért derekasan helyt álltak.
Mindketten felveszik a kesztyűt a korábbi részek alkotóival, mert hiába a klisé hegy, azért vannak hátborzongató jelenetek, amik a zsáner őskorszakát idézik meg. Adott például egy szoba ebben a Kaliforniai otthonban, amiben egyáltalán nincs világítás, csak egy csonk himbálózik a mennyezetről, amíg a családunk alszik, vagy amikor az előbb említett Bloody Mary játék zajlik a fürdőszobában. Ilyenkor kapunk igazán váratlan eredményeket a film során. Ettől függetlenül nagy zsiványok a rendezők, ugyanis az előző részekben bevált jelenetekkel akarják meglibabőröztetni a nézőket. Ilyen példának okáért az állítólag vágatlan részek, vagy a visszhangok. A színészekre nem lehet panasz, hiszen a felnőttek mind megfelelően makacsak, és a fiatal színésznők pedig megfelelően rikácsolóak.

A kérdés már csak az, hogy hogyan akarnak negyedik bőrt lehúzni a franchiseről. Talán az édesanyjuk kap majd egy előzményt az előzményfilm mellé. 

További premierek a héten:

Delfines Kaland

Egy nap

Kaland

Rom 304

Submarine


Dalok a 41. hétre

2011.10.16. 22:34 bodizsolt

 Kate Bush: Wild Man


Cobra Starship ft. Sabi: You Make Me Feel...


Kelly Clarkson: Mr. Know It All


The Wanted: Lightning


Evanescence: Evanescence Lemezkritika

2011.10.16. 22:33 bodizsolt

 (EMI, Wind-Up Records)

 A Goth istennő, Amy Lee, nem igazán tűr ellentmondást, — ő  a banda egyetlen alapító tagja már — és nem ismer megalkuvást, keményen harcol  azért, hogy a  hard rockban igenis legyenek nők, a Y kromoszómák tért nyerjenek itt is.
Az Evanescence, a zenekar első albuma, öt év pihenő után, és még mindig  nem hazudtolták meg magukat, a folyamatos tagcseréket követően sem. Néha az az érzése a hallgatónak, hogy egy dráma-klubba jött siránkozni, de hát a goth már csak ilyen. Na de amikor a barokkos hangzás vegyül a szimfonikus zenével- habár egyáltalán nem eredeti- mégis élvezetes lesz ezt az albumot hallgatni. Amy Lee folyamatos harcot folytat a démonaival a teljes játékidőben. Ezeket a démonokat csak ő ismeri igazán, erre a legjobb példa az Oceans című, igen erős tétel az albumon.
Az Evanescence 'Evanescence'-e egy igényes, és egyáltalán nem kellemetlen dalokkal telepakolt album, zsánerének egyik idei nagy ékköve.

Friss Hírek No. 41

2011.10.16. 22:23 bodizsolt

|154 ezerért kelt el a Tankcsapda csukája

Nyáron cipőtervezési akciót hirdetett ruhaszponzorának jóvoltából a Tankcsapda. A nyertes darabot limitált példányszámban a napokban már legyártották, melyek közül a 001-es sorszámúra jótékonysági licitet írtak ki a debreceni rockerek.

 
|Közel 15 év után ismét fellép hazánkban az angol Erasure

Pályájának egyik csúcsán, 1992. szeptemberében először járt Magyarországon az Erasure. Fergeteges slágerparádéba öntött, operába illő díszletekkel és kosztümökkel, valamint látványos táncbetétekkel megfűszerezett előadásukra a mai napig szívesen emlékszem vissza. November 18-án a STUDIO-ban ismét szinti-pop őrület lesz Budapesten! 
 
 
|MTV EMA – világra szóló újítás

Idén november 6-án tartják az összeurópai zenei ünnepet. Az MTV Europe Music Awardsot, kontinensünk legrangosabb könnyűzenei díjainak átadóját ezúttal Belfastban rendezik, a műsorvezető Selena Gomez amerikai színész-énekesnő lesz. Öt magyar jelöltje is van a gálának, ők idővel lemorzsolódnak.

Réz András: Még mindig szorongok Könyvajánló

2011.10.14. 08:44 bodizsolt

 Réz és Társa Kiadó, 2011

  • 280 oldal
  • Kötés: papír / puha kötés
  • ISBN: 9789638730534
Tisztelt Olvasó! Készülj fel rá, hogy ebben a kötetben a vámpíroktól a facebookig, a műzlitől a libatömésen át a boszorkányokig rengeteg veszedelmes dologról esik szó. De vannak benne ügynökök és fókabébik is. A szerző olykor szalonképtelen vicceket mesél, és kételkedik a valóságshow-k valóságtartalmában. Ráadásul még röhögni is lehet rajta.

2003-ban jelent meg Réz András Válogatott szorongásaim című kötete. Mivel sejtjeink hétévenként kicserélődnek, a szerző most – vadonatúj sejtjeivel – végiggondolja, hogy az azóta eltelt évek során békésebb, boldogabb, szeretetre méltóbb lett-e a világ. Ha úgy gondolod, Tisztelt Olvasó, együtt szoronghatsz a szerzővel, vele együtt keresheted a magyarázatot katyvaszos világunk lököttségeire. És együtt nevethetsz vele, mert az egyértelműen kiderül, hogy a szerző szereti ezt az egészet: az életet, a világmindenséget. Meg mindent.
 
Megrendelés: bookline.hu

Fertőzés Filmkritika

2011.10.13. 08:27 bodizsolt

 Rémlik még a H1N1? A Madárinfluenza? A Kergemarha-kór?  A  Sertésinfluenza? A Spanyol Nátha? Nos, ebben a moziban hasonló típusú és méretű járványról van szó, csak itt MEV-I-nek hívják, és néhány órás lappangás után, rövid idő alatt végez az áldozatával Ázsiától Amerikáig. Ezt a világméretű járványt próbálják megállítani a WHO és CDC nevű szervezetek professzorai.

Az Informátor! után Steven Soderbergh rendező és Scott Z. Burns forgatókönyvíró ismét együtt dolgoztak, és hasonló színvonalat hoztak, és ismét Matt Damon-t kérték fel az egyik főbb szerepre. Azért főbb szerepre, mert nincs egyetlen kimondott főszereplő sem, sőt minden fontosabb szerepet nagy nevek játszanak ( Gwyneth Paltrow, Laurence Fishbourne, Marion Cotillard, Jude Law, Kate Winslet). Az alkotópáros ezeken a főbb karaktereken keresztül mesélik az eseményeket. Nagyon ügyesen megoldották, hogy párhuzamba állították az egyének személyes tragédiáit a világméretű katasztrófával, illetve a világpolitika alakulásával.
Az egyetlen hatásvadász elem a filmben, hogy így, októberre időzítették a bemutatót, ezen felül semmi. Nincsenek túlcizellázott és felesleges vizuális megoldások, érzelmekre ható aláfestő zenék. Minden annyira szikár és valódi, amennyire kell egy ilyen típusú filmben. Pont annyira, hogy elhiggyük, hogy hamarosan tényleg kitörhet egy újabb halálos járvány. Éppen ezért érdemes megfigyelni, hogy mennyire leszünk paranoiásak a film után. Hányszor mosunk kezet egy nap, hogy elfordulunk-e egy köhögő embertől a metrón, stb?
 
 
További premierek a héten:

 


Dalok a 40. Hétre

2011.10.12. 08:32 bodizsolt

 Marina And The Diamonds: Radioactive

Rihanna feat. Calvin Harris: We Found Love

Nicki Minaj feat. Rihanna: Fly

Florence + The Machine: Shake It Out

Beyonce: Countdown

 


Björk: Biophilia Lemezkritika

2011.10.11. 08:47 bodizsolt

Egy Björk-lemez megjelenése mindig nagy esemény, mivel ekkora formátumú sztárunk már nagyon kevés van. A Biophilia nem Björk legjobb lemeze, mert azokat a '90-es évek közepén már összehozta, viszont vitathatatlan, hogy ez a leghallgatóbarátabb anyag, amit az elmúlt évtizedben hallhattunk tőle. A Biophilia persze furcsán szól, de ezt Björktől  azelőtt is megszokhattuk, és igazából az erre a lemezre készített egyedi hangszerek sem rengetik meg a zeneipart, de ettól függetlenül ez egy jó lemez. Minden negatív előrejelzés ellenére Björk összehozott egy nagyon biztonságos, és meglepően természetes hangzású albumot. Vannak jó refrének (CosmogonyCrystalline), meghatóan egyszerű szerelmes dalok (Virus), és kellőképp felzaklató pillanatok (Thunderbolt). A Biophilia ráadásul bemutatja, mitől is tart ott Björk, ahol: a zenei anyag minden kidolgozottsága mellett nagyon minimalista, jól hallhatóan sokkal inkább a természet ritmusára épít, mint a dobgépekre. Ez az énekesnő nélkül tényleg semmit nem érne, sőt, más énekes sem valószínű, hogy egyetlen emberi hanggal monumentális művet tudna varázsolni belőle. A megalomán izlandi megoldja, hol drámai hatással, hol visszafogott suttogással, hol azzal az ártatlan kislány attitűddel, amit utoljára a Sugarcubes frontembereként hallhattunk tőle több mint 20 éve. Koncerten kérdéses a sokszor a csenddel is zenét teremtő album működőképessége, de elégedjünk meg azzal, hogy a Biophiliát így a télies ősszel nyugodt szívvel elővehetjük bármikor, szórakozhatunk a hozzá gyártott iPad/iPhone alkalmazásokkal, elmélyedhetünk a hangzások sokféleségében, utánanézhetünk a hangszereknek, vagy akár egyszerűen régi módi emberként feltehetjük a lemezt, és élvezhetjük a dalokat is.

www.bjork.com


süti beállítások módosítása