MADAGASZKÁR 3 FILMKRITIKA

2012.06.17. 15:00 popcoolt

Madagaszkár 3.jpg

 

Animáció

A második rész végén a pingvinek egy rakat arannyal és drágakővel megpakolva elutaznak Monte Carloba, de elfelejtenek visszatérni hőseinkért, ezért ők mennek az elegán madarakért.. Azonban miután felforgatják a tengerparti luxusvárost és magukra haragítanak egy őrült francia sintért, elvegyülnek egy vándorcirkuszban, hogy végre hazajuthassanak imádott New Yorkjukba.<br />
Az előző két részhez képest ötletes váltás volt, hogy a vadont felcserélték az európai nagyvárosok dzsungelére, a vándorcirkusz színes forgatagával kiegészülve pedig kifejezetten frissnek hat az egész. Ebben viszont közrejátszanak az új karakterek is. Az előző rész új arcaihoz képes most valóban bájos, szeretetre méltó karaktereket kapunk, persze eredetiséget ne várjunk tőlük se. Itt van például az átlagos értelmi képességű (vagy annál valamivel csekélyebb IQ-val rendelkező) oroszlánfóka, Stefano, a morcos tigris, Vitalij, vagy az állatrendész, DuBois kapitány Utóbbi ráadásul a széria első valamire való főgonosza. A sok figura közt mégis elsikkadnak jó néhányan – konkrétan a főszereplő négyesből rögtön hárman – de ez már a sok szereplőt mozgató filmek állandó rákfenéje.


A jól eltalált karakterekért – és a legalább ugyanilyen jól időzített poénokért – a két újonnan a fedélzetre lépő stábtag, az első két rész rendezői, Eric Darnell és Tom McGrath mellé csatlakozó Conrad Vernon valamint a forgatókönyvet jegyző Noah Baumbach  a felelős. A sztori végig gördülékeny, a szokásos pop kulturális utalások jókor vannak jó helyen, az animáció gyönyörű – erre a legjobb példa a kreatív londoni bemutató – és az akciók is parádésak, mint a Monte Carlo-i üldözés, vagy a filmvégi finálé, amit csak megspékel az arcunkba mászó 3D.

A film lezárása pedig egyáltalán nem indokolja a franchise bővítését, reméljük, az alkotók is így gondolják, mert a csúcson kell abbahagyni.

Magyarországi bemutató: 2012. június 14.
Rendező: Conrad Vernon, Eric Darnell, Tom McGrath
Forgatókönyvíró: Eric Darnell, Noah Baumbach
Forgalmazó: UIP-Duna Film
Szereplők: Ben Stiller, Bryan Cranston, Cedric the Entertainer, Chris Rock, David Schwimmer, Frances McDormand, Jada Pinkett Smith, Jessica Chastain, Martin Short, Sacha Baron Cohen, Tom McGrath

75%.jpg28.jpg

 


Címkék: Filmkritika Animáció Madagaszkár 3

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr544593898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása