JÉGKORSZAK 4: VÁNDORLÓ KONTINENS FILMKRITIKA

2012.07.22. 11:50 popcoolt

Jégkorszak 4_Vándorló kontinens.jpg Animáció

Annak idején nem sokan bíztak abban, hogy a Blue Sky stúdió versenyre kelhet akár a Pixarral, akár a DreamWorksel, de megtörtént. Oly annyira, hogy érthető okokból nem akarják elvágni az aranytojást tojó tyúkuk nyakát. Így hát már negyedszer élvezhetjük az ősemlősök kalandjait, immár a trendeknek megfelelően 3D-ben.

Most éppen a kontinensek rendeződéséből adódik a bonyodalom, ugyanis az eredeti trió (Manny, Sid és Diego) egy jégtáblán reked, elszakadva a többiektől. Az alkotók ügyesen felismerték, hogy sok lett a szereplő, ezért szétszedték őket, hogy a legkisebbek is megérthessék a történteket. Mannyek tehát megpróbálnak visszajutni fucsa csordájukhoz, de útjukat többek között ős-kalózok nehezítik meg.

A látványra most sem lehet panasz, a poénok a kicsik számára is érthetők és a felnőtteknek is viccesek. A karakterek épp annyira vannak kidolgozva, amennyire a szerepük megköveteli, dehát senki sem egy road- movieba oltott személyiség drámát várt. Talán Diego lett kevésbé cinikus és epés, és lehet, hogy azért mert az "Sz-betűs" baja van. És nem, nem székrekedés vagy szélgörcs...

Történelmileg ugyan egy kicsit furcsa, hiszen bár a mammutok sokáig éltek, de azért nem valószínű, hogy egy egyed megélte volna a jégkorszak kezdetét és a kontinensek szétválását is, de ez feltehetőleg csak a hozzám hasonló, szőrszálhasogató zsurnalisztákat zavarhatja.

És, ahogy a Madagaszkár 3, úgy a Jégkorszak 4 is felhőtlen szórakozást nyújt az egész családnak így, a nyári kánikulában.

Magyarországi premier: 2012. július 5.
Rendező: Mike Thurmeier, Steve Martino
Forgatókönyvíró: Jason Fuchs, Michael Berg
Forgalmazó: InterCom
Szereplők: Denis Leary, Jennifer Lopez, John Leguizamo, Keke Palmer, Peter Dinklage, Queen Latifah, Ray Romano

85%.jpg 47.jpg


Címkék: Filmkritika Animáció Jégkorszak 4: Vándorló Kontinens

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr884669378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása