SERJ TANKIAN: HARAKIRI LEMEZKRITIKA

2012.07.31. 08:30 popcoolt

Serj Tankian_Harakiri.jpg Reprise/Serjical Strike

Azoknak, akik a System of a Down Toxicityjén nevelkedtek ez a lemez édeskevés lesz,  de akik hallották Tankian előző szolólemezét,  az Imperfect Harmoniest,  teljesen meg lesznek elégedve a Harakirivel.

tovább »
Címkék: Lemezkritika Serj Tankian Metal Harakiri

MUSE: "NEM DUBSTEP LEMEZT CSINÁLTUNK"

2012.07.30. 08:29 popcoolt

A napokban Chris Wolstenholme beszélt alkoholizmusáról illetve a dobos Dom Howard arról, mennyiben inspirálta az új lemezüket Skrillex. Előbbi az együttes 2009-es The Resistance című albumának munkáltaikor kezdett masszív alkoholizálásba, aminek a végén társai sokszor nélküle folytatták a dalok írását. A basszusgitáros édesapja 40 évesen halt meg, amihez nagyban hozzájárult súlyos alkoholproblémája. Egy terapeuta segítségével sikerült Wolstenholme-nak letennie a piát és a közelgő, The 2nd Law című lemezen két dalt is szentelt korábbi káros szenvedélyének. Eközben Dom Howard dobos arról mesélt egy interjúban, hogy az új albumot beharangozó előzetes zenéjét egy Skrillex-buli ihlette, ami teljesen letaglózta a társaságot. Howard és Matt Bellamy le volt nyűgözve, hogy egy laptopos koncerten pogózás folyik, ezért próbálkoztak meg hasonló dallal, mindössze élő hangszerekkel. Wolstenholme azonban időben cáfolta, hogy a Muse a dubstep irányába haladna tovább. Ilyenről szó sincs, mindössze két olyan szám lesz a lemezen, amelyre - ha nagyon muszáj - rá lehet varrni a dubstep cimkét. Szóval egyelőre nem igazán tudni, hogy a Muse milyen arculatváltásra készül, mindössze annyi a biztos, hogy a The 2nd Law egy concept album lesz, amely az ember okozta apokalipszisről szól majd, benne számtalan aktuális probléma. Az egyik dalban Matt Bellamy énekes és Kate Hudson közös gyerekének a szívdobbanása is hallható lesz, A frontember szerint direkt abszurd lesz az új Muse-lemez, amely a tagok nézőpontjait fogják tükrözni a Föld problémáival kapcsolatban.


Címkék: Hírek Hír Muse The 2nd Law

VIDEO: TRAILER DÖMPING

2012.07.28. 11:12 popcoolt

Trailer Dömping.jpg Augusztus másodikán kerül a hazai mozikba a Merida, a bátor című animációs alkotás a Disney iparosműhelyéből. Az Apa ég! Adam Sandler újabb agymenése, amiben a Sandler a gimiben összeszűri a levet a tanárnőjével, majd 30 évvel később az ebből az afférből született, immár felnőtt fiának keseríti meg az életét. Szintén csütörtökön lesz a premierje a Nyitott ajtók, ablakok nevezetű argentin-svájci-holland vígjáték. Trailerek a lapozás után.

tovább »
Címkék: Trailer Dömping Merida a bátor Apa ég! Nyitott ajtók ablakok

KOVÁCS ANDRÁS BÁLINT: MOZGÓKÉPELEMZÉS KÖNYVAJÁNLÓ

2012.07.27. 08:46 popcoolt

Kovács András Bálint_Mozgóképelemzés.JPG

Palatinus Kiadó, 2009 

250 oldal
Kötés: karton
ISBN: 9789632740423

tovább »
Címkék: Bookline Könyvajánló Kovács András Bálint Mozgóképelemzés

SÖTÉT LOVAG: FELEMELKEDÉS FILMKRITIKA

2012.07.26. 19:39 popcoolt

Sötét Lovag_Felemelkedés.jpg Akció

A világ film- és képregényrajongói nagy izgalommal- és valljuk be, némi félelemmel várták ezt a filmet. Mert azt mindenki tudja, hogy Christopher Nolan zseniális rendező, és elég magasra tette a lécet a Batman: Kezdődik!-el és főleg a Sötét Lovaggal, azonban ő volt az egyetlen, aki bevállalt egy trilógiát a Denevéremberből. A kérdés tehát adott volt: képes-e megugrani azt a bizonyos lécet vagy túl sokat vállalt? És a válasz: képes volt!

tovább »
Címkék: Akció Filmkritika Batman Sötét Lovag: Felemelkedés Chrsitopher Nolan

VIDEO: NO DOUBT: SETTLE DOWN

2012.07.25. 11:56 popcoolt

A Settle Down az első videó a szeptemberben megjelenő új No Doubt lemezről. A klipben a tagok saját, különbejáratú partykamionjaikkal indulnak neki az éjszakának és Gwen Stefani még mindig nagyon dögös. A videó a lapozás után.

tovább »
Címkék: YouTube Video No Doubt Settle Down

P.O.D.: MURDERED LOVE LEMEZKRITIKA

2012.07.24. 12:20 popcoolt

P.O.D._Murdered Love.jpg(Razor & Tie)

Igen, valóban létezik még ez a keresztény banda, amelyik a 2000-es évek elején a nu-metál hullámán került a felszínre. Viszont úgy tűnt, hogy ez a hullám el is nyelte őket, és még mindig ott fulldokolnak benne.

tovább »
Címkék: Lemezkritika P.O.D Murdered Love Nu-metal

BEKÖVETKEZETT A VÁRT REKORDBEVÉTEL A FELEMELKEDŐ SÖTÉT LOVAGTÓL

2012.07.23. 18:19 popcoolt

Az észak-amerikai mozik és stúdiók közös megegyezéssel nem tettek közzé hivatalos adatokat a hétvégi mozis bevétlekről, mivel kegyeletsértésnek érezték volna, hogy a Sötét lovag: felemelkedés denveri premierjén történt, 12 halálos áldozatot követeő lövöldözés fényében dollármilliókról számoljanak be. A példátlan gesztus a szaklapokat és elemzőket persze nem tántorította el attól, hogy a félhivatalos adatokat közzétegyék, így kiderült, hogy a legújabb Batman-film eredetileg 60 millió dollárosra tippelt pénteki nyitánya inkább 76,1 millióra taksálható, a film az első három nap alatt pedig 161 millió dollárt termelhetett. Ezzel pedig minden idők legjobban debütáló 2D-s filmje lett Nolan Batman-trilógiájának záró darabja.


Címkék: Hírek Hír Sötét Lovag: Felemelkedés

JÉGKORSZAK 4: VÁNDORLÓ KONTINENS FILMKRITIKA

2012.07.22. 11:50 popcoolt

Jégkorszak 4_Vándorló kontinens.jpg Animáció

Annak idején nem sokan bíztak abban, hogy a Blue Sky stúdió versenyre kelhet akár a Pixarral, akár a DreamWorksel, de megtörtént. Oly annyira, hogy érthető okokból nem akarják elvágni az aranytojást tojó tyúkuk nyakát. Így hát már negyedszer élvezhetjük az ősemlősök kalandjait, immár a trendeknek megfelelően 3D-ben.

tovább »
Címkék: Filmkritika Animáció Jégkorszak 4: Vándorló Kontinens

VIDEO: TRAILER DÖMPING

2012.07.21. 11:49 popcoolt

Trailer Dömping.jpg Július 26-án mozikba kerül a King Curling című vígjáték, ami leginkább a Sok flúg disznót győz című Vince Vaugh agymenéséhez hasonlít. A Míg a világ vége el nem választ pedig két teljesen különböző ember kapcsolatát mutatja be a világvége közeledtével, mindezt rengeteg érzelemmel és humorral. És végre valahára csütörtökön megérkezik az Az Év Filmje Vagyok díj nagy esélyese, Christopher Nolan Batman-trilógiájának záró darabja, a Sötét Lovag: Felemelkedés. Ajánló videók szokásosan a tovább gombra kattintva.

tovább »
Címkék: YouTube Trailer Dömping King Curling Míg a hálá el nem választ Sötét Lovag: Felemelkedés

THE ROLLING STONES: 50 KÖNYVAJÁNLÓ

2012.07.20. 10:28 popcoolt

The Rolling Stones_50.JPG ShowTime Kft., 2012


352 oldal
ISBN: 9789638748164


A Rolling Stones és a Thames &Hudson kiadó bejelentette, hogy az elmúlt hónapokban a Daily Mirrorral együttműködve létrehozott egy őszinte és emlékezetes jubileumi kötetet a világ legnagyobb rock&roll zenekarának 50. jubileuma alkalmából.

tovább »
Címkék: 50 Bookline Könyvajánló The Roliing Stones

A CSODÁLATOS PÓKEMBER FILMKRITIKA

2012.07.19. 10:44 popcoolt

A Csodálatos Pókember.jpg Akció

A címben szereplő "csodálatos" szót jobb lenne "csalódásos"-ra cserélni, mert ezt a filmet már láttunk 10 évvel ezelőtt egy másik szereposztásban.

tovább »
Címkék: Akció Filmkritika A csodálatos Pókember Andrew Garfield Marc Webb Emma Stone

VIDEO: P.O.D: MURDERED LOVE

2012.07.18. 10:12 popcoolt

A napokban jelent meg a P.O.D legújabb nagylemeze (kritika hamarosan!), és erről az albumról a címadódalt, a Murdered Love című szerzeményt választották első kislemeznek. Sem a dal, sem a klip nem mutat túl sok eredetiséget, de nosztalgiázni megteszi.

tovább »
Címkék: YouTube Video P.O.D Mudered Love

METRIC: SYNTHETICA LEMEZKRITIKA

2012.07.17. 10:38 popcoolt

Metric_Synthetica.jpg(Metric Music International)

Közhely, de igaz, hogy Kanada a világ egy legunalmasabb országa. Rengeteg film, zenekar és könyv szól erről a tényről. Meg úgy egyébként is, mi lenne izgalmas egy állandóan csapadékos, nagyváros nélküli, erdős, kietlen északi országban? Hát a Metric zenekar, akiknek most jelent meg a negyedik stúdiólemezük Synthetica címmel, és ezúttal sem kellett csalódnunk bennük.

tovább »
Címkék: Lemezkritika Metric Synthetica Alternatív

TRENT REZNOR NEM TUD LEÁLLNI

2012.07.16. 10:24 popcoolt

Trent Reznor Call Of Duty.jpgA novemberben megjelenő Call of Duty: Black Ops II videojátéknak írta meg most éppen a betétdalát Trent Reznor. Reznor agresszív hangzású gitárrockként írja le a szerzeményt, amely eggyé válik a dobbal és basszussal. A dal inkább dühös és sötét, mintsem túlságosan hazafias, legalábbis a Nine Inch Nails-frontember szerint. Reznor korábban már írt zenét a Social Networkhöz - amiért a legjobb eredeti filmzenéért járó Oscar-díjat is hazavihette - illetve A tetovált lányhoz is, de a videójáték sem ismeretlen terep a számára. Emellett vadul dolgozik sideprojectjén, a How to Destroy Angelsszön, amelynek már el is készült a stúdiólemeze, de új Nine Inch Nails-hanganyagok is várhatóak nemsokára.


Címkék: Call Of Duty Hírek Hír Trent Reznor

süti beállítások módosítása