SLEEPING BEAUTY FILMKRITIKA

2012.07.05. 11:49 popcoolt

Sleeping Beauty.jpg Dráma

Tudjátok, miről szól ez a film? Arról, hogy kislányos testű egyetemista főhősünk többek közt olyan prostitúcióból tartja fenn magát, amely során az aktus elött elkábítják, így ő semmit nem érez az egészből. És tudjátok, hogy mikor jöttem erre rá? Az ötvenötödik percben.

Ennyire lassú folyású ez a Sleeping Beauty, szinte épp, hogy csak csordogál. Persze értem én a mondanivalót: Lucy belülrőll halott, és arra vágyik, hogy valaki felébressze ebből a dekadens állapotból. Nem baj az, hogy ha nem akarnak mindent a szánkba rágni, de itt annyira kevés a dialógus, hogy igazán nagy képzelőerő kell ahhoz, hogy megértsük  a történteket.

A film képi világa annyira rideg és steril, hogy az még nyomasztóbbá teszi ezt a furcsa, ám az eredeti Grimm mesétől nem is annyira távol álló Csipkerózsika-történetet. Ez azonban nem menti meg a teljes unalomtól a filmet, és Emily Browning semmilyen játéka pedig csak ront rajta.

Magyarországi premier: 2012. július 5.
Rendező: Julia Leigh
Forgatókönyvíró: Julia Leigh
Forgalmazó: ADS Service Kft.
Szereplők: Eden Falk, Emily Browning, Ewen Leslie, Peter Carroll, Rachael Blake

55%.jpg 62.jpg


Címkék: Filmkritika Dráma Sleeping Beauty Emily Browning Julia Leigh

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr414629472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása