FEJVADÁSZOK FILMKRITIKA

2012.06.28. 08:28 popcoolt

Thriller

Jo Nesbo leginkább a Harry Hole krimisorozatáról ismert, ám időnként azért ír másról is. Egy ilyen szösszenete a Fejvadászok, amiből a svédek már filmet is forgattak, az amcsik pedig most kezdik el Mark Wahlberggel.

A sztoriban Jo Nesbo elkanyarodott a hagyományos krimik irányából a csalós thrillerek felé, viszont a sztorit jó adag extrém brutalitással fűszerezte. A nappal céges fejvadászként, este pedig profi műkincstolvajként tevékenykedő Roger Brown története teli van meglepetésekkel és izgalmas fordulatokkal, hiszen amikor egy hozzá hasonlóan agyas csalóval gyűlik meg a baja, a tét gyorsan az életben maradása lesz. Csalfa szerelmek, céges érdekek és trükkös rablások következnek sorban egymás után, és a filmben szinte senki nem az, akinek látszik. Az autóbaleset vagy a küzdelem a harci kutyával jelenete egyszerűen lenyűgöző, ráadásul azok is értékelni fogják a filmet, akik már olvasták a könyvet. Ugyan vannak változtatások az írott sztorihoz képest, ám ezek mind logikusak, és pont annyit vesznek el, illetve tesznek hozzá az eredetihez, amennyi szükséges. Hollywoodi szuperprodukciók ide vagy oda, a nyár legjobb thrillere ezúttal Norvégiából érkezett.

Magyarországi bemutató: 2012.június 28.

Rendező: Morten Tyldum

Forgatókönyvíró: Lars Gudmestad, Ulf Ryberg

Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Szereplők: Aksel Hennie, Eivind Sander, Julie R. Olgaard, Nikolaj Coster-Waldau, Synnove Macody Lund

 

 


Címkék: Thriller Filmkritika Fejvadászok Jo nesbo

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr74616093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása