ABRAHAM LINCOLN: A VÁMPÍRVADÁSZ FILMKRITIKA

2012.08.09. 18:18 popcoolt

Abraham Lincoln_A vámpírvadász.jpg Akció, Horror

Timur Bekmambetov rendezésében és Tim Burton producerkedése mellett a Seth Grahame- Smith könyvéből készített film az USA  legfontosabb elnökének titkos életéről egy kellemes és szórakoztató nyári filmnek ígérkezett. Hát nem az lett.

Az ember ugye azt gondolná, hogy a valós életrajzi tényeket vegyítik az alkotók a vérszívó kaszabolós szállal. Elképzelhető lett volna némi történelmi utalás, politikai csatározás, meg ilyenek.  De nem.  A valós elemek száma közelít a nullához, így gyakorlatilag bármelyik 19. századi emberről szólhatna a film. Bekmambetovék Abe Lincoln nevét csak a figyelemfelkeltésre használták, hogy egy B-kategóriás filmet eladjanak a mozikban.

Maga a film teljesen súlytalan, ami nem feltétlenül a világ vége , de a drámai részek és a dialógusok szinte fájnak. Ami még rosszabb, hogy ezek szcénák vannak többségben, pedig az akciójelenetek teljesen rendben vannak : pörgősek és szépek. De ezek száma annyira elenyésző, hogy a dramaturgia olyan, mintha a Viasat Historyn néznénk egy feltételezéseken alapuló doksit Lincolnról.

Tehát nagyon nehéz komolyan venni ezt a filmet, mert van ahol ámolunk a látványtól, van ahol meg sírunk a történt vezetéstől.

Magyarországi premier: 2012. augusztus 9.
Rendező: Timur Bekmambetov
Forgatókönyvíró: Seth Grahame-Smith
Forgalmazó: InterCom
Szereplők: Anthony Mackie, Benjamin Walker, Dominic Cooper, Marton Csokas, Mary Elizabeth Winstead, Rufus Sewell

50%.jpg 59.jpg


Címkék: Horror Akció Filmkritika Abraham Lincoln: A vámpírvadász

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr714702347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása