A CSODÁLATOS PÓKEMBER FILMKRITIKA

2012.07.19. 10:44 popcoolt

A Csodálatos Pókember.jpg Akció

A címben szereplő "csodálatos" szót jobb lenne "csalódásos"-ra cserélni, mert ezt a filmet már láttunk 10 évvel ezelőtt egy másik szereposztásban.

Mondjuk ez még önmagában nem lenne akkora baj, hiszen nem egy feldolgozást termelt ki Hollywood. A gond az, hogy a rendező Marc Webb (érted, web= háló) nem remaket, hanem rebootot készített. Eredetileg az volt a terve, hogy olyan magasságokba emeli Pókember világát, mint amilyenbe Christopher Nolan emelte Batmant.

Hát, ez nem jött be. Sőt, szinte semmi sem valósult meg Webb ígéreteiből! A Csodálatos Pókember nem lett drámaibb, sötétebb vagy viccesebb, mint a Sam Raimi- féle Pókember- trilógia. Az egyetlen eredetiség az, amikor Póki szemszögéből látjuk az eseményeket, de valójában ezek a jelenetek is inkább zavaróak, mintsem szórakoztatóak.

A történet sem érdemel sok szót: ugyanaz az eredettörténet, mint amit 2002-ben már láttunk, némi változtatással. A legfontosabb változás a színészeken kívúl, hogy a Zöld Manó helyett Gyík a főgonosz, Mary Jane helyett pedig Gwen Stacybe szeret bele Parker. A legfájóbb viszont, hogy a Hírharsona csak egy címlap fotó erejéig szerepel a filmben.

Mindent összevetve Marc Webbék nem sokat tettek hozzá Pókember mítoszához, de el sem vettek belőle. Valójában teljesen felesleges volt ezt a filmet leforgatni, de ennek ellenére nme rossz kikapcsolódás azoknak, akiket nem zavar, hogy hogy már látták ezt a filmet.

Magyarországi bemutató: 2012. július 12.
Rendező: Marc Webb
Forgatókönyvíró: Alvin Sargent, James Vanderbilt, Steve Kloves
Forgalmazó: InterCom
Szereplők: Andrew Garfield, C. Thomas Howell, Campbell Scott, Chris Zylka, Denis Leary, Embeth Davidtz, Emma Stone, Irrfan Khan, Martin Sheen, Rhys Ifans, Sally Field

65%.jpg 62.jpg


Címkék: Akció Filmkritika A csodálatos Pókember Andrew Garfield Marc Webb Emma Stone

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr824663648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása