IDEGLELÉS CSERNOBILBAN FILMKRITIKA

2012.06.21. 20:07 popcoolt

Ideglelés Csernobilban.jpg 

Horror

Miért van az, hogy időszakosan csinálnak egy eredeti(nek ható) horror filmet, és a folytatásokkal illetve a koppintásokkal galyra vágják az egészet? Erre a kérdésre valószínűleg sosem kapunk megnyugtató választ, de az biztos, hogy így van. Ezt bizonyítja, hogy ilyen volt az Alien, a Rém álom az Elm utcában, a Sikoly, és most ez van a Paranormal Activityvel is. E heti filmünk ugyanis utóbbi horror stílusában készült, ráadásul ugyanattól a forgatókönyvírótól, aki az elöbbi filmet  rendezte. És pocsékul sikerült.

Oren Peli a Paranormal Activityvel egy ígéretes rendező képét alkotta meg bennünk magáról, de az Ideglelés Csernobilbannal mindent elkövet azért, hogy ezt a képet porig égesse.

A sztori szerint hat amerikai fiatal európai körúton nyaralnak. Az egyik állomás Ukrajna, ahol gondolnak egyet és meglátogatják Csernobilt, mert az vicces. Persze furcsa emberek, árnyak, lények kezdik el ijesztegetni őket, amiből mi csak annyit érzékelünk, hogy a lányok visítoznak, a fiúk meg káromkodnak és a kamera ide-oda ráng.

Az alkotók cseppet sem foglalkoztak azzal, hogy olyan karaktereket teremtsenek, akikkel a  nézők azonosulni tudnak, vagy ha volt is ilyen elképzelés, azt a "színészek" a ripacskodásukkal elnyomják. A karaktereknek semmi intelligenciájuk sincs, kezdve azzal, hogy a városba mennek, folytatva azzal, hogy ott maradnak, végül pedig arra futnak, amerre a sűrű rengeteg van és a Geiger-mérő totál kiakad.

Gyakorlatilag nem is kár értük, valójában azért szurkolunk, hogy ne is éljék túl ezt a kalandot. Ja, és a hatásvadász magyar címért további rosszpont.

Magyarországi premier: 2012. június 21.
Rendező: Bradley Parker
Forgatókönyvíró: Carey Van Dyke, Oren Peli, Shane Van Dyke
Forgalmazó: Fórum Hungary
Szereplők: Devin Kelley, Dimitrij Djacsenkó, Ingrid Bolso Berdal, Jesse McCartney, Olivia Dudley

45%.jpg 41.jpg


Címkék: Horror Filmkritika Ideglelés Csernobilban

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr574603375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása