Diótörő 3D Filmkritika

2011.12.03. 13:27 bodizsolt

Van néhány dolog, amit a "Diótörő" rajongóknak tudniuk kell ezzel a mozival kapcsolatban: először is, nincs balett, bár egy kezdetleges keringőt lejtenek a szereplők korcsolyán.

Másodszor is, Csajkovszkij "Diótörő" zenéjét kivágták a fenébe, "minek is az?" elven és inkább Edward Artemiev score-ját használják. Aztán tovább alázzák a művet, mert a betétdalokban meg Tim Rice dalszövegeit halljuk. Hurrá! Színvonal  a köbön.
Végül, de nem utolsósorban, elemei a balett és az EA Hoffmann történetét, új köntösbe öltöztették, és egy laza mozdulattal a  20. század eleji bécsibe helyezték át. Ja, a bécsi scénák ismerősek lehetnek, mert az valójában kis hazánk fővárosa. Az egész olyan mintha a nácizmus (patkányok) és a holokauszt (gyermekjáték kupacok az utcán) szinonímája lenne.

"A Diótörő 3D" a legérdekesebb része, hogy  a karrierjét a 73 éves orosz származású rendező Andrei Konchalovsky ("Tango & Cash") ezzel a művel akarná zárni. Egyébként a forgatókönyvet is ő követte el Chris Solimine-al karöltve. Ez valójában egy dystopian fantázia gyermektörténetnek álcázva, és az egyetlen kiemelkedő és nem dühítő elem a filmben a kicsit több, mint 12 éves Elle Fanning. Ő az  lány, akit nem szabad Dakota Fanning húgának nevezni, ő ennél több, ezt már a Super 8-ban is megmutatta.

 További premierek a héten:

Szilveszter éjjel

Pénzcsináló

Az ember tragédiája

Anyák

Kopaszkutya Kettő


A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr463433796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása