LINKIN PARK @ NOVA ROCK KONCERTBESZÁMOLÓ

2012.06.10. 13:32 popcoolt

normal_CBN_LP_LIVE_NICKELSDORF_AUSTRIA_2012__28429.jpg 

Ritkaság számba megy itt a PopCoolt-n, hogy koncertbeszámolókat lehet olvasni, és ez most egy ilyen ritka eset. Fontos leszögezni, hogy nem lesz túl objektív a cikk, mert e sorok írójának több, mint egyévtizedes álma vált valóra június 8-án Nickelsdorfban a Pannónia Mezőn, ahol végre élőben élvezhette a Linkin Park fellépését.

Hegyeshalomtól nincs már messze a Pannónia Field, ahol minden nyár elején megrendezik a Nova Rock fesztivált. Azért gyalog egy két és fél, három órás túra ez, mi ezt Pitypalatty kollégával, aki a Linkin Park Hungary egyik szerkesztője oda s vissza is megtettük. Többek közt költséghatékonysági célzattal. Bejutni a fesztivál területére nem volt nehéz, minden nehézség és sorban állás nélkül tudtuk megtenni. A probléma a csomagmegörzővel akadt, mivel ilyet még hírből sem hallottak arra felé. S mivel mi a színpad elötti részt céloztuk, és oda nem lehet táskával bemenni, ezért az egyik nagyon rendes kocsmárosnál helyeztük el a pakkunkat megőrzésre. 

Aztán a sorban állás következett az Offspring alatt a kordonnál, hogy bejussunk a színpad elé. Ez nem jött össze, mert ekkorra már olyan tömeg gyűlt össze, hogy nehéz volt levegőt is venni. Mondjuk ez köszönhető volt a pornak is, amit a pogózók hada egy kisebb tornádóvá változtatott percek alatt. (részletes The Offspring beszámoló hamarosan). Furcsa mód Dexterék egy óra alatt befejezték a showt. Aztán megértettük, hogy miért. A kivetítőn megjelent a szöveg, hogy narancssárga viharriaztás van érvényben, és biztonsági okokból kiürítik a színpad elötti részt. A tömeget a keverő torony mögé terelték. A vihar nem volt vészes, a füstje nagyobb volt, mint a lángja- ahogy mondani szokás. Csakhát a Rise Against már egy órás késéssel kezdett (részletes beszámoló hamarosan), így ők is csak egy órát játszottak. Igaz, ezt már a színpad elött nézhettük, mert amikor visszaengedték a közönséget Furtuna ránk mosolygot, és jó helyet sikerült megcsípnünk.

És nem sokkal tizenegy óra után elsötétült a színpad, majd sötétkék fények kezdtek el cikázni rajta, miközben az A Place For My Head vadónatúj intrója dübörgött. Szép lassan megjelent a színpadon Mr. Hahn, Rob, Brad, Phoenix. Mikor elhalkult az intró, már Mike állt a színpad közepén, üdvözölve a népes közönséget. Mindenki a LINKIN PARK-LINKIN PARK nevet skandálta. Ekkor Chester jelent meg kapucnival a fején, és kezdetét vette a haddelhad. Azt az energiát egy video sem tudja visszaadni, ami egy ilyen erős és lendületes szám alatt szabadul fel mind a zenészekben, mind a közönségben. És ez az erő mit sem változott a Given Up és a Faint alatt, amiket végig énekelt a tömeg. Hivatalosan ezek után következett volna a With You és a Runaway, ám mindenki nagy szívfájdalmára a vihar okozta csúszás miatt ezek kimaradtak. Így a From The Inside jött, majd a Lies Greed Misery, ami a június 26-án megjelenő Living Things egyik előfutára. Ha minden dal ennyire erős lesz élőben az új lemezről, akkor nincs mitől tartanunk. Pitypalatty szerint ez szólt a legjobban  az egész show alatt. Szerintem pedig sem az ezt követő Points Of Authorityval sem a Waiting For The End-el nem volt probléma. Utóbbi a szintén új, Until It Breaks, Fort Minor stílusú rap betétjével kezdődött. Szintén kimaradt a Somewhere I Belong, így a The Catalyst követte ezeket a számokat, s talán ez volt az egyetlen olyan, ami kevésbé szólt jól, kevésbé ütött. A Burn It Down és a Numb viszont kegyetlen jól szólt, mindenki végig énekelte ezeket a számokat is. A Breaking The Habit és a Leave All The Rest/Shadow Of The Day/Iridescent balladisztikus elegye szintén kimaradt, pedig nagyon kíváncsi lettem volna ezekre a dalokra is.

A New Divide pedig az egyik legjobb koncert daluk, csakúgy mint az In The End és a Papercut. A Bleed It Out-hoz megkatuk a Beasti Boys féle Sabotage egy részletét, amit Chester rappelt. A Crawling is elmaradt, ami pedig egy kötelező darab lenne egy LP koncerten. A koncertet természetesen a One Step Closer zárta, ami alatt teljes volt a megőrülés a közönség soraiban. Persze nem maradhatott el a dobverő és pengető hajigálás, az ásványvizes locsolás, és az izzadságos törölköző eldobása. Végén Chester a megszokott csókdobással köszönt el tőlünk. Mi pedig az óváció után boldogan, ám hiányérzettel távoztunk. Mert a kimaradt számokra nagyon kíváncsiak lettünk volna. Igaz, végül abban állapodtunk meg, hogy csak akkor lett volna teljes az élmény, ha minden dalukat eljátszották volna. Így berekedve, bedugult füllel és feldagadt lábbal Hegyeshalom felé az irányt.

Setlist:

01. A Place For My Head
02. Given Up 
03. Faint 
04. From The Inside 
05. Lies Greed Misery 
06. Points Of Authority
07. Waiting For The End 
08. The Catalyst
09. Burn It Down 
10. What I've Done
11. Numb
12. New Divide
13. In The End
14. Bleed It Out 
15. Papercut
16. One Step Closer

Dátum:

2012. június 8. 23:00

Helyszín:

Nova Rock Fesztivál, Nickelsdorf, Ausztria

Nézőszám:

kb. 80 ezer fő

Jegyár:

80 € (napijegy)


Címkék: Linkin Park Live NovaRock Koncertbeszámoló

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr144576589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása