PIRANHA 3DD FILMKRITIKA

2012.06.14. 08:30 popcoolt

Pirahna 3DD.jpg 

 

Horror

Értem én, hogy a B-illetve Zs kategóriás filmeknek nagy rajongótábora van, és azt is értem, hogy ez jó pénzkereseti lehetőség a stúdióknak. Azt viszont nem fogom fel, hogy miért jó poén direkte gagyi filmet készíteni.

Mert a legtöbb ilyen típusú film azért olyan, amilyen, mert ennyi telik az alkotóktól és a pénztárcájuktól. Arról nem is beszélve, hogy ezeket az alkotásokat eszük ágában sincs mozikba juttatni, hanem rögtön DVD-re, illetve a kábeltévék hétvégi műsorainak gyártják. Nem úgy, mint a Piranha 3dd-t, ami egyébként már a második felvonás. Azonban a két évvel ezelötti rész még poénnak elment, mert volt benne némi fantázia és humor.

A Piranha 3DD-nek pedug már a címe is sokatmondóan borzasztó: a film készítői megpróbálták a legtöbbet kihozni a 18-as karikás korhatár besorolásból, ezért extra mennyiségű fedetlen D-kosaras csöcsöket láthatunk kamu 3D-ben.

A történet pedig egyszerű, mint a pattintott kő, ugyanis egy évvel a gyilkos piranhák díszebédje után, ismét nyárindító vizibulit rendeznek,  a résztvevők meg annyira hülyék, hogy még csak nem is emlékeznek a történtekre. De a halak ügyesek, így felúsznak a vízvezetékeken, és bejutnak a medencékbe, valamint egy szűzlány vaginájába! Mindezt azért teszik, hogy egy jót lakmározhassanak.

Két pozitívum azért van ebben a filmben, az egyiket Christopher Llyod-nak hívják, a másikat pedigDavid Hasselhoff-nak. Előbbi hozza a szokásos dilinyós profot, utóbbi pedig rendkívűli önreflexióról és öniróniáról tesz tanubizonyságot.

Én tényleg próbáltam nem komolyan venni ezt a filmet, de annyi klisét és hülyeséget halmoztak fel benne, hogy a szórakoztató faktor majdhogynem  a nullára csökkent, és inkább dühített a Piranha 3DD.

A film utolsó két perce ráadásul előrevetít egy még valószerűtlenebb és logikátlanabb harmadik részt. Alig várom...

Magyarországi premier: 2012.június 14.
Rendező: John Gulager
Forgatókönyvíró: Joel Soisson, Marcus Dunstan, Patrick Melton
Forgalmazó: Fórum Hungary
Szereplők: Chris Zylka, Christopher Lloyd, Danielle Panabaker, David Hasselhoff, David Koechner, Gary Busey, Katrina Bowden, Matt Bush, Paul Scheer, Ving Rhames

 

50%.jpg64.jpg


Címkék: Horror Filmkritika Piranha 3DD

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr94587297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása