Alkonyat: Hajnalhasadás 1. Rész Filmkritika

2011.11.17. 09:09 bodizsolt

A sztori ismert: Edward és Bella, akik természetesen Robert Pattinson és Kristen Stewart játszik, úgy döntöttek, hogy összeházasodnak.. Ez történik. EnnyiÉs a világon ez volt a legvártabb esküvő Diana Spencer 1981-es mennyegzője óta. Abszurdum. Jacob és Edward "feszültséggel teli" kapcsolata is a tetőfokára hág emiatt. Van itt dilemma, sírás- rívás, meg új korhatár besorolás is. Ugyanis a mormon szokásoknak megfelelően az eddigi részekben nem volt semmiféle szexualitás, de most végre megkapjuk a hőn áhított nászéjszakát is. Viszont úgy tűnik, hogy sem Bellát sem Edwardot nem világosították fel kellőképpen, mert a lány rögtön terhes lesz. És ez újabb feszültésget szít köztük és a Volturik közt.

Alapvetően ez a Twilight film egy újabb fantasy-dráma próbál lenni, a már nagyon unalmas farkasok vs vámpírok harccal, viszont így, négy rész után sem sikerült az alapvető hibákat kijavítani. A színészek abszolút élettelenül játszanak, a dialógusok gyengék, a CGI-ról nem is beszélve. Az egyetlen értékelhető szál, hogy szegény Jacobnak el kell döntenie, hogy lojális marad a farkasokhoz, vagy kész eladni őket valakiért, aki dobta őt, és a vámpírokhoz menekült. Ettől függetlenül a Hajnalhasadás első része egy felületes munka, ami részről részre ugyanazokat a dolgokat próbálja boncolgatni végestelen végig.

További premierek a héten:

Az adósság

Seraphine

Tomboy

Út a csillagok alatt- El Camino a világ oltárától a világ végéig


A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr903389034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása