BEACH BOYS: THAT'S WHY GOD MADE THE RADIO LEMEZKRITIKA

2012.06.05. 20:35 popcoolt

Beach Boys_Thats why god made the radio.jpg

 

Capitol Records

 "Én nem ezekre az időkre készültem!" énekli Brian Wilson a Mad Men-ben. És valóban. A That's why god made the radio egy igazi old-school LSD trip lett.

És hát ők már így is maradnak meg dalszerző mestereknek ebben a dalban, ami egyébként a címadó szám a még életben lévő tagokkal újra egyesült új Beach Boys albumon.

A lemez hangzásvilága olyan hatást keltjet bennünk, mintha az idő megállt volna valahol 1965 környékén. Csak most MP3-t hallgatunk és nem bakelitet.

Leginkább középtempós Nyugati parti szörf-popot kapunk a lemezen, végletekig letisztázott énekhangokkal. Az egész album úgy cikázik ide-oda, mint valami papír sárkány az égen, és az egészet egy harmónikus kántálás zárja le. És hiába hallottuk ezeket a megoldasokat vagy ezerszer akkor, is tagadhatatlanul gyönyörű. Ez a Beach Boys, és ez is marad.

70%.jpg 47.jpg


Címkék: Lemezkritika Beach Boys Thats why god made the radio

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr534567674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása