A Dolog Filmkritika

2011.10.22. 14:25 bodizsolt

 Napjainkban másolatok, remakek és prequel tucatjait nézhetjük a nagyvásznon, leginkább azért, mert a stúdiók biztosra akarnak menni. Ám az A Dolog kiemelkedik ebből a sorból, leginkább a megvalósítás miatt. Az alkotók képesek voltak hozzáértéssel és tisztelettel nyúlni az eredeti darabhoz: nem rondítottak bele a ’82-es kultmozi emlékébe, hanem tovább emelték annak fényét, mind történeti, mind technikai szinten.

A sztori szerint ugyanazon a norvég kutatóbázison járunk, ahol annak idején, csak néhány nappal korábban, még mielőtt a dolog vérengzésbe kezdett volna. Megtudjuk, hogyan találták meg a szörnyet, hogyan szabadult ki és hogyan kezdte el a vérengzést a fagyos vidéken.
A lény értelemszerűen központi figura a filmben, így nagy hangsúlyt fektette rá a készítők. Meg is lett az eredménye, hiszen kellően undorító, rémisztő és ragacsos lett.
További premierek a héten:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr183321938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása