Martin James: Dave Grohl Könyvajánló

2012.01.07. 13:46 bodizsolt

ISBN-978-963-89407-1-1
252 oldal

Megjelenés éve: 2011 

A Nirvana és Kurt Cobain legenda. Dave Grohl is a legenda része, még mindig az. De mit kezd magával a világ legmenőbb együttesének a dobosa, ha nem szeretné élete végéig a saját legendás köldökét bámulni?

Dave Grohlnak, ahogy életében sokszor, az egyik kedvenc dobos vicce mutatott utat:
– Mi a dobos utolsó mondata, mielőtt kirúgnák a zenekarból?
– Hé, srácok, van pár dalom, amiket elpróbálhatnánk!
Martin James zenei újságíró, szerkesztő (Melody Maker) áttekinti Dave Grohl pályáját a kétségekkel teli punk évektől kezdve, átveszi az egész mocskos és mégis megkerülhetetlen Nirvana-sztorit, ami után számtalan kaland következett: a Queens of the Stone Age és Killing Joke zenekarokkal, a saját heavy metal projektjével, a Probottal, plusz mindezeket átölelve és megkoronázva a Foo Fightersszel.
„Ez a könyv tökéletesen összegezve írja le Dave egyértelmű hatását a világ zenéire.” –nirvanaworld.com
„Nagyon rendben van… laza és informatív. A könyv első fejezetei hihetetlenül lenyűgöző betekintést engednek a ’80-as évekbeli Wahington DC politikai töltettel dúsított punk-rock szcénájába.” – The Guardian
„Tökéletesen alapos összegzés, különösen a korai punk évek tartalmas áttekintése na- gyon magával ragadó.” – Kerrang!
A fordítás a következő kiadás alapján készült:
Martin James:
Dave Grohl: Foo Fighters, Nirvana & Other Misadventures.
Fully revised & updated in 2009
Independent Music Press, Church Stretton, 2009.
A fordítás a következő kiadás alapján készült:
Martin James: Dave Grohl: Foo Fighters, Nirvana & Other Misadventures.
Fully revised & updated in 2009
 
Megrendelés: silenos.hu

Muppets Filmkritika

2012.01.07. 13:41 bodizsolt

 Egy olajmágnás (Chris Cooper) le akarja rombolni az öreg és elhagyatott Mupett színházat, de Gary (Jason Segel), és testvére Walter, a báb újra összeszedik a bandát, hogy megmentésk a napot. 

Segelnek, aki együtt írta a forgatókönyvet Nicholas Stollerel, a film egyértelműen szívügye volt, s örömteli érzés keríti hatalmába a nézőt is Jim Henson báb alkotásait nézve. A jelenetek többsége abból áll, a messzi került Muppetseket gyűjtik össze a világ számos pontjáról. Fozzie Bear például egy Muppetstribute zenekart vezet, Miss Piggy pedig a francia Vouge magazin szerkeztője lett. Ez a vidáman kis nosztalgikus érzésekt kelt majd a franchise szerelmeseiben, valami olyasmi lesz, mint megtalálni egy régi játékodat. Amikor a Muppetek pedig végre újraegyesülnek, az maga lesz a családbarát nirvána. 

Amy Adams is feltűnik a vásznon, mint Gary vidáman barátnője, valmint számos meglepő cameot is kapunk (bizonyítva, hogy a mai színészek is mind rajongtak a Muppetekért) és néhány fantasztikus zenei számot Bret McKenzietől.

További premierek a héten:

Faust

Retro szerelem

Martha Marcy May Marlene

Az öldöklés istene

Texas gyilkos földjén


Dalok az 54. Hétre

2012.01.07. 13:24 bodizsolt

 Jesse J.: Domino


Little Mix: Cannonball

 

Florence + The Machine: No Light, No Light

 

The XX: Open Eyes


Snow Patrol: Fallen Empires Lemezkritika

2012.01.07. 13:07 bodizsolt

A Snow Patrol hatodik stúdióalbuma a változás irányába lépett egyet.És mivel a Fallen Empires tartalmaz néhány új zenei trükköt, nem lenne túlzás a forradalmasított hangzással cimkézni a lemezt.
Gyakran említik ugyanazon a lapon őket, ahol a Coldplayt, és ez nem meglepő: mindkét zenekar a U2-n nőtt fel, és ihlette őket a fülbemászó pop. Fallen Empires elárulja ezt a szeretetet a U2 iránt, és különösen 1991-es Achtung Baby jut eszünkbe róla: az előretolt szintetizátorokkal, szúrós basszusokkal és egy csipetnyi elektronikával megfűszerezve. A nyitó pár dalt  - I'll Never Let Go és Called Out in the Dark - könnyen be is fogadja az ember.
Az eslő kislemeznek kimásolt Called Out in the Dark egy tiszta Snow Patrol dal: Gary Lightbody uralja az éneket, de néhol a gitárok már binned csak a kedvéért is, csak kipróbálni valami "új".valami újat akarnak kipróbálni. 
A címadó dal pedig már tiszta Bono és a társasága, csak több szenvedéllyel és meggyőződéssel szállítják. A zongora-vezette balladák ellazítják a hallgatót, ez a Snow Patrol erőssége.A This Isn't Everything You Are,  a The Garden Rules és Distant Bells vitathatatlanul nagy pop dalok, tele szikrázó melegséggel.
A legjobb az egészben, azok a pillanatok, amikor Snow Patrol keveri a saját módszerét a U2 stílusával, és az Auchtung Baby rajongásával. A New York és az In The End hatalmas, lendületes dalok, ezek alkotják Fallen Empires szívét. Ezek azok a dalok,amiket könnyű elképzelni a stadionokban, a dalok, amelyek azt mutatják, hogy a  Snow Patrol is ugyanolyan nagy zenekar, mint a Coldplay, és igen, U2. 


Friss Hírek No. 54

2012.01.07. 12:25 bodizsolt

 

| Tovább zuhan a CD-piac

A briteknél immár hetedik éve zuhan megállíthatatlanul a CD-lemezek eladása. A digitális letöltések ugyanakkor emelkednek, a bakelitek reneszánszukat élik.

| Rekordot döntött a U2-féle Pókember-musical a Broadwayn

Egyetlen heti, csaknem hárommillió dolláros bevételével rekordot állított fel a Broadwayn a hosszas várakozás után műsorra tűzött Pókember-musical
 
 
 
| Thin Lizzy: hétszáz kiadatlan szám került elő

A Thin Lizzy megalakulása utáni tíz évben több száz olyan felvételt készített, amelyeket sosem adtak ki. Az évtizedekkel ezelőtt rögzített dalok egy részét hamarosan kiadhatják.
 
 
 |Elmarad a legnagyobb hazai metalfesztivál

Idén elmarad a Metalfest Open Air Festival budapesti rendezvénye. A fesztivált a gazdasági helyzet, a hazai közönség korlátozott anyagi lehetőségei és a kedvezőtlen adózási körülmények miatt nem tudják megrendezni.


süti beállítások módosítása