Mike Shinoda & Joe Trapanese: The Raid: Redemption OST Lemezkritika

2012.04.07. 15:05 popcoolt

Filmzene

Az még kérdéses, hogy a hazai mozikban egyáltalán bemutatásra kerül-e a számtalan fesztivált megnyert, és az évtized akciófilmjének kikiáltott The Raid: Redemption című indonéz alkotás. De az a trailerek alapján biztos, hogy a zsűri és a külföldi filmkritikusok nem tévedhetnek nagyot: izgalmas, pörgős történet érdekes karakterekkel és szépen koreografált akció jelenetekkel.Na, meg persze mindezekhez illő zenei aláfestéssel. Számunkra azért lehet érdekes ez a soundtrack album, mert az a Mike Shinoda komponálta Joe Trapanese-vel karöltva, aki a júniusban új stúdiólemezzel jelentkező Linkin Park rappere, énekese, gitárosa, zeneszerzője, prodecer, mindenese. És, hát Shinoda még komplett score-t még nem dobott össze életében, bár a Micheal Bay féle Transformers filmzenékben ott van a keze, hiszen mindegyik epizódhoz adtak egy-egy LP számot, és a Bukottak Bosszújában is a New Divide alaptémáját használták fel a score során.

Most viszonr kipróbálhatta és megmutathatta magát ezen a területen is. A The Raid filmzenéjén egyáltalán nem érződik semmiféle Linkin Parkos hatás, egy attól teljesen más zenei világot kapunk. A dalok lassan építkeznek, és ez az egyetlen hibája az score-nak; mire beindulna egy-egy tétel, addigra véget is ér. Viszont remekül magdja a film hangulatát, és a kékes-szürkés képi világot teljesen jól egészíti ki. Szinte látjuk magunk elött az album hallgatása során a lépcsőkön emeletről emeletre masírozó katonákat, és a korábban említett akciójeleneteket. A karakterek és a jelenetek témái jól elkülönülnek, felismerhetőek, mégis egységes képet alkot és nem esik szét az egész. 

Igazi Nine Inch Nales-es elektro-rock lemez lenne ez, ha az a bizonyos hiba nem lenne. Tehát, ha Shinodáék jobban kifejtették volna a dalokat, és nem csak olyan hosszúra komponálták volna, mint ami a filmben is szerepel, illetve hamarabb beindulnának a számok, akkor ez egy teljes értékű album lenne, és nem csak egy igen korrekt score album.

 

 

  


Friss Hírek No. 67

2012.04.07. 14:37 popcoolt



|Csúcsra jár a Belmondo libidója 
Itt a tavasz, tombolnak a hormonok, csúcsra jár a Belmondo libidója is. A zenekar klipet forgatott a Libidó című dalhoz és országszerte energikus klubkoncerteken táncoltatja meg a közönséget.

|Julio Iglesias 24 év után ismét Magyarországon
Minden idők legsikeresebb spanyol énekese, Julio Iglesias csaknem negyedszázad után lép ismét magyar színpadra: június 27-én a Papp László Budapest Sportarénában legnagyobb slágereit adja elő. 

|Faith No More a jubileumi VOLT-on
Az idei év talán legfontosabb hazai rockzenei eseményének ígérkezik a Faith No More fellépése a 20. VOLT Fesztiválon, az elektronikus zene szerelmesei pedig ikonokat és új neveket egyaránt köszönthetnek az idei VOLT-on: jön Caspa, Toddla T és a Camo & Krooked. 

|Rádiójáték dalaival koncertezne a Hó Márton és a Jetik
Nemrég indult az MR1-Kossuth Rádióban az Időfutár című ifjúsági hangjátéksorozat, amelynek zenéjét Hó Márton és Tövisházi Ambrus, a hazai alternatív színtér két tehetséges szereplője írta. 

|Eklektikus felhozatalt kínál a FEZEN
A 16. Fehérvári Zenei Napok idén újdonságokkal lepi meg fesztiválozóit: a nulladik nappal kiegészülve már négy napon keresztül és végleges helyén, a MÁV-pályán várja a zenerajongókat. 

|A Chew Lips is fellép a Fishing On Orfűn
A Fishing on Orfű idén is a hazai alternatív zenei színtér legizgalmasabb és legfontosabb résztvevőit hozza el az Orfűi tó partján elterülő Panoráma Campingbe, és izgalmas külföldi előadók is érkeznek a fesztiválra. 


süti beállítások módosítása