Bear Grylls: Istenek aranya Könyvajánló

2012.04.15. 12:35 popcoolt

Jaffa Kiadó, 2012
264 oldal

Bear Grylls első kalandregényében is hozza lélegzetelállító formáját. Az istenek aranya is a természet erőivel és csodáival való szembenézésről szól, ezúttal is az életbenmaradáshoz szükséges találékonyságé és a túlélési technikáé a főszerep!
Beck Granger nagybátyjával, a híres antropológussal Kolumbiába érkezik, hogy részt vegyen El Dorado, az elveszett város felkutatására induló expedíción. Ám mielőtt útnak indulnának, álarcos támadók rabolják el Beck bácsikáját. Beck hamarosan rábukkan egy régi térképre, amely elvezetheti őket úti céljukhoz, és a helyi rendőrfőnököt rászedve végül az éj leple alatt egy tengeri tutajon vágnak neki a nagy utazásnak… A fiataloknak kalandos útjuk során nem csupán a természettel, a vadállatokkal, a szomjúsággal és az éhséggel kell megküzdeniük, de az őserdő indiánjaival is találkoznak. Beckről azonban hamar kiderül, hogy a túlélőtechnikák avatott ismerője, és minden szorult helyzetből ki tudja rántani újdonsült barátait... 

Megrendelés: Bookline


Torrente 4. Filmkritika

2012.04.15. 12:31 popcoolt

Akció- vígjáték

Megkésve bár, de szerencsére nem megvágva megérkezett a hazai mozikba Torrente újabb kalandja. Ebben az epizódban spanyol hon legjobb zsaruja egy nagykutya lányának esküvőjét teszi tönkre mint biztonsági őr, majd elvállal egy bérgyilkosságot, de megelőzik. Természetesen amilyen lúzer el is kapják érte, és lesittelik. Innentől kezdve két célja van: 1.) hogy elkerülje az erőszakos anális közösülést; 2.) és hogy kijusson a kóterből és megtalálja azt, aki felültette.

A sztori új, minden más a régi. Torrente ugyanolyan ízléstelen, leharcolt és önelégült, a poénok is nagyjából megegyeznek az előző három részével. Példának okáért a "verjük-ki-egymásnak,-de-semmi-buzulás" elmaradhatatlan, de egy kicsit már fáradt.

Egy kis színt Torrente tényleg(!) retardált heverja, Rin-Rin karaktere hoz a filmbe. De mégsem ettől lesz jó a Torrente 4, hanem attól, hogy azt kapjuk, amit  vártunk. Torrentét, Torrente faszságaival.


 

 

További premierek a héten:

Csatahajó

Magyarország 2011

Szerencsecsillag

Severn, gyermekeink hangja

Mocsokváros utcáin

 


Dalok a 68. Hétre

2012.04.15. 12:13 popcoolt

Linkin Park: Burn It Down

 

Paul McCarthny: My Valentine

 

Van Halen: She's The Women

 

Jonathan Davis (KoRn): Lick Me

 

Ivan & The Parazol: Take My Hand

 

Ákos: Előkelő Idegen


Florence + The Machine: MTV Unplugged Lemezkritika

2012.04.15. 12:01 popcoolt

Akusztikus koncert

Az, hogy az unplugged koncertek nem annyira menők mostanában egyáltalán nem zavarja a Florence + The Machine tagjait. Persze mindez köszönhető a félig akusztikus gyökereknek is a zenekaron belül, így amikor az MTV Unpluggedet stílusosan az Only It For A Night-al kezdik zongorával és hárfával kiegészülve, az sokkal ismerősebben cseng, mint azt hinnénk. 

Ami pedig az egészhez új dolgokat ad, az a 10 tagú gospel kórus, ami a billentyűsökkel kiegészülve egy teljesen más mélységet ad a daloknak. Ezek mellett a hárfa az, ami kiemelkedő szerephez jut, így például a Cosmic Love című szerzeményben a jobban kihangsúlyozza  Florence remegő szüziességét. A reszkető vonósok és a rezonáló gitárok pedig a Drumming Songot helyezik egy új kontekszusba. Viszont nem igazán működik a duett Josh Hommie-val a Jackson című dalban, pedig Florence körmeszakadtáig küzd még a Try A Little Tenderness-ben is.

Igazából ez egy lenyűgöző show, de nem fogja meggyőzni azokat a zenekedvelőket a zenekar iránt, akik eddig sem voltak oda értük.

 

 

 


Friss Hírek No. 68

2012.04.15. 11:38 popcoolt

 
| Playbackről zenélnek a sztárok az olimpián
A világ legnevesebb előadói nem léphetnek fel élőben a londoni olimpia koncertjein. A zenekarok tagjai csak mímelik majd, hogy játszanak a hangszereken. 

| Adele alaposan megszedte magát
A brit énekesnőről eddig zenei teljesítménye kapcsán olvashattunk, most az is kiderült, hogy jelenleg ő a számít a leggazdagabb fiatal brit zenésznek.  

| Axl Rose nem akar halhatatlan lenni
A Guns N' Roses énekese nem megy el a Rock N' Roll Halhatatlanok Csarnokának hétvégi avatógálájára, és abba sem egyezik bele, hogy távollétében a Hall of Fame tagjává avassák.  

| Ákos a nosztalgiára épít
A több mint két évtizede töretlen pályájú dalszerző-előadó elektronikus előadással jelentkezik, amely – vadonatúj dalok mellett – nagy slágereket és áthangszerelt repertoárdarabokat vonultat fel komoly látványtechnika kíséretében.  

| Pete Doherty: elkészültek az új szólólemez dalai
A brit zenésznek még van egy tartozása az EMI felé, ezért hamarosan megjelenteti újabb szólólemezét. A dalok készen vannak, de a stúdiómunka még nem kezdődött meg. 


Chuck Palahniuk: Kárhozott Könyvajánló

2012.04.09. 14:30 popcoolt

Cartaphilus Könyvkiadó, 2012

248 oldal
Kötés: kemény kötés
ISBN: 9789632662428


Chuck Palahniuk legfrissebb - angolul 2011-ben megjelent - regényét tartja kezében az olvasó. A Harcosok klubjának szerzője ezúttal sem kímél senkit és semmit: elbeszélője, Maddy Spencer, a tizenhárom éves, halott, kövér kislány a pokol tájain bolyong a Nulladik óra című film szereplőire feltűnően emlékeztető kis csapatával, s közben a Sátánhoz címzett meséjében osztja az élőket és a holtakat, boldog-boldogtalant. Lassan visszatérnek az emlékei arról, hogyan halhatott meg, s igyekszik kitalálni, milyen "élet" is vár rá a halál után.

Megrendelés: Bookline


Elveszett Filmkritika

2012.04.09. 14:25 popcoolt

Thriller

A nem túl eredeti alapsztoriból - ami szerint Jill Conwayt (Amanda Seyfried) elrabolja egy sorozatgyilkos, de neki sikerül megszöknie. Pontosan egy évvel később a húga is eltűnik, és a lány biztos benne, hogy ugyanaz a tettes. A jard meg ahelyett, hogy hinne neki, még üldözik is. Így nem marad más választása, mint menekülés közben megkeresni a testvérét- meg a viszonylag alacsony költségvetésből egy egész élvezetes filmet hoztak össze Heitor Dhalia-ék. 

Persze óriási rendezői bravúrokra, meg egyedi látásmódra ne számítsunk, de a fényképezésre meg a színészvezetésre nem lehet panaszunk. Gyakorlatilag Seyfrieden kívűl más neves színészt nem látunk a vásznon, de mindenki hozza a karakternek megfelelő "semmilyen" stílust. A kis Amanda pedig azt nyújtja, amit tőle megszoktunk, és elvárunk: tovább meregeti manga-szemeit, és tovább csipog manga-hangján, de többnyire ezért szeretjük őt. A Lány és a farkashoz képest előre, viszont a Lopott időhőz hátra lépés az Elveszett.

Igaz egy normális világban ez a film messziről elkerülte volna hazánk mozijait, és rögtön DVD-n jött volna csak ki, ugyanis az Elveszett zsánerének egy korrekt iparosmunkája, semmi több. Viszont annak teljesen megfelelő, rosszabul is el lehet tölteni másfél órát.

http://www.gone-movie.com/

 

További premierek a héten:

Az igazság nyomában

Tétova félrelépők


Dalok a 67. hétre

2012.04.09. 14:13 popcoolt

 Scissor Sisters: Only The Horses

 

Jennifer Lopez: Dance Again

 

Jack White: Sixteen Saltines

 

Flour: Hello Nyár

 

Marilyn Manson: No Reflection

 

Soundgarden: Live to Rise

 


süti beállítások módosítása