Superheavy: Superheavy Lemezkritika

2011.09.27. 08:54 bodizsolt

Idén júliusban jelentette be a megalakulását a Superheavy nevezetű szupergroup. Tagjai a Rolling Stones frontembere, Mick Jagger mellett Bob Marley fia, Damian Marley, Joss Stone, Dave Stewart (ex-Eurythmics), és AR Rahman, kétszeres Oscar-díjas indiai filmzeneszerző alkotják a zenekart. Szándékuk az volt, hogy megmutassák, milyen az, amikor különböző kultúrából származó emberek együtt zenélnek. Továbbá elektronikus, indiai, reggae és blues stílusú számokat is ígértek a lemezre.

A címtelen korong ígéretesen, indiai muzsikával kezdődik, aztán elkerülhetetlenül keveredik bele populáris íz, a tartalma pedig nem tölti ki teljes hosszát, ami bizony jó öt perc. Ez a dal remekül megmutatja a lemez teljes valósját: ötletekből nincs hiány, csak egy idő után eluralkodik a túlzsofoltság, és az unalom a dalokon. Tehát a zenekar betartotta, amit ígért, hiszen tombzódhatunk a multikultúrális egyvelegben. Az Unbeliveable-be és a Miracle Workerbe például erős reggae-hatások keveredtek, az Energyben pedig kifejezetten ízlésesen használnak elektronikát. Ám az album legszerethetőbb dalaivá mégis a Mick Jagger erős kézjegyét viselő dalok válnak: a lírai Never Gonna Change, illetve a többi énekes által csak refrén-vokállal kiegészített I Can't Take It No More. Szóval van lehetőség a Superheavyben, hiszen mesterzenészekről van szó, csak még finomítani kell a vegyületen.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr253259500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása