Noel Gallagher's High Flying Birds: Noel Gallagher's High Flying Birds Lemezkritika

2011.11.15. 08:50 bodizsolt

Az Oasis folyamatos helyszíne volt a Gallagher tesók párviadalának- nem személyes, inkább ösztönös harc volt az övék. Nem csoda hát, hogy az idősebb Gallagher kiszállt a buliból, és hallani sem akar reunionról, helyette inkább szólóprojektezik. Nem meglepő tehát, hogy az első önálló projektek tükrözték ezt a kettősséget: Liam a Beady Eye nevű formációja egy nagyszájú, hencegő alakulat, míg Noel High Flying Birdsje egy ízlésesen kivitelezett alkotás lett. Noel gyakran panaszkodot arra, hogy Liam megakadályozza az Oasist, hogy valami igazán nagyot alkothasson. S bár most nincs jelen az Oasis, megmutathatta, hogy a High Flying Birds mire is képes. 

Nos, az igazat megvallva nem kapcsoljuk ki a lejátszót, de nem feltétlenül kapunk a repeat gombért sem. Vannak igazán érdekes tételek, mint például az egymást követő "Don" t Look Back in Anger " és “The Importance of Being Idle". Aztán, bár bíztunk benne, hogy kimarad, de vannak Oasis-re hajazó tételek, ilyen a "Stop the Clocks" és az "(I Want to Live in a Dream in My) Record Machine ",vagy az "If I Had a Gun ...," "Everybody's on the Run". És hát ezek igen szórakoztató darabok, de a minőségük- és így a sikerük sem szárnyalja túl az előző két Oasis albumét.

Úgy tűnik, hogy ami a Beady Eye-ból hiányzott, az a High Flying Birds-ben megtalálható, de ebből meg pont az hiányzik, ami a BE-ban van meg. Lehet, hogy a megoldás az Oasis-ben maradt?


A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr443384034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása