Rumnapló Filmkritika

2011.11.26. 12:00 bodizsolt
 Johnny Depp jó barátja volt a legendás újságírónak, HunterS. Thompson-nak és el is játszotta már a karakterét kétszer is - a Terry Gilliam1998-as "Félelem és reszketés Las Vegasban", és most a "Rumnaplóban" , ami  a szerző kiadatlan őnéletrajzi regénye alapján készült. Magát a könyvet egyébként még Depp segített nyomtatásban megjelentetni 1998-ban.

Depp Paul Kemp-je -aki ugye Thompson alteregója - egy részeges amerikai újságíró Puerto Rico-ban az 1960-as évek San Juan Star magazinjánál.Az Amerika-ellenes hangulat a tetőfokára hágott, a gyilkos amerikai üzleti érdekek pedig burjánzottak ekkortájt a vidéken. Paul végül elvállal egy cikksorozatot, ami egyáltalán nincs ínyére, de nem tehet mást. Ekkor ismerkedik meg veszelyes megbízójának gyönyörű szép arájával, akibe jól bele is szeret. Ennyi a sztori. Elvileg politikai thriller vonalon mozgó romantikus életrajzi film volna a Rumnapló, de sajnos egyik szál, egyik zsáner sincs jól kibontva, így marad majd kétórányi semmitmondó celluloid. A színészek mind nagyon jól játszottak, kivéve talán pont Depp-et, aki mintha nem szeretné a hétköznapi karaktereket, és nem tudna velük azonosulni. Az egyetlen- és óriási- hiba a filmben, hogy nincs rendesen a történet kidolgozva, és csak a felhasznált zsánerek kliséiből építkezik. 
 
 
További premierek a héten:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr883412885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása