Fifti-fifti Filmkritika

2011.12.17. 10:14 bodizsolt

Joseph Gordon-Levitt alakítja Adam Lernert, aki megtudja, rákos. És az ő teljesítménye a legbiztosabb dolog a filmben, amely tartalmaz szórakoztató pillanatokat, de nem rázza le magáról az elcsépelt kliséket.

Lerner, egy makacsul elkötelezett producer a National Public Radio állomásnál. Ő az a fajta srác, aki ha a nem diagnosztizálják, akkor el sem hiszi, hogy beteg. A cím egyébként Adam túlélési esélyeire utal a betegséggel szemben.

De nem elég, hogy beteg, még a képzőművész barátnőjével ( Byrce Dallas Howard) is rosszul mennek a dolgok, meg itt van a legjobb barátja, Kyle ( Seth Rogen) aki mindenáron mellette akar maradni. Ezekből a pillanatokból állnak össze a keserédes jelenetek, amiket Will Reiser forgatókönyv író jegyez saját tapasztalati alapján.
Viszont elég bosszantó az orvosok megjelenítése a filmben, ugyanis egyikük sem tűnik hitelesnek a fehér köpenyben. Sem az onkológus, aki közli Adam-al a hírt, sem az altató orvos, aki elég rámenős. Talán csak Adam terapeutája van egy kicsit árnyaltabban kidolgozva.

De ha a mondanivalóra koncentrálunk, ami szintén egy kicsit elcsépelt, akkor rájövünk, hogy mindenki esélye az életre 50/50.

További premierek a héten:

A legsötétebb óra

Életrevalók

Trancsírák

Elena

Táncoló talpak 2.


A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr693470471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása