Trent Reznor & Atticus Ross: The Girl With Dragon Tattoo Soundtrack Lemezkritika

2011.12.31. 10:36 bodizsolt

 Frissen az Oscar díj után (a magával ragadó, az elektronikus és a beat alapú "The Social Network" betétdaláért), mindenki izgatottan várta Trent Reznos és Atticus Ross újabb szösszenetét David Fincher új filmjéhez, a Tetovált Lány angol fordításához.

"A Social Network" zenéje egy eredeti hang volt, megkülönböztetve a szokásos hollywoodi témákat, és van valami hasonlóan egyedi a "The Girl With Dragon Tattoo" soundtrackjében is, nem okoz csalódást, bár, azt kell mondani, hogy az eredmény nem feltétlen az lett, amit mindenki vár.

A hangulatát tekintve a TSN, gyors tempójú, vidám, és kellemes zenei élményt nyújtott, ezzel szemben TDT nagyon más. Stieg Larsson "Millennium" trilógia olvasói tudni fogják, hogy Larsson panaszos érzelmeket teremtett regényében, és Reznorék ezt a légkört átmentették a soundtrack albumra. Remélhetőleg Fincher is kitett magáért, és a film is ezt fogja tükrözni majd. A teljes album hideg és rideg, észrevétlenül váltakoznak a klasszikus filmzenei elemek a trance hangzással, és ebből születnek a frenetikus és fenyegető hangok. A lemez önmagában is élvezetes és elgondolkodtató, de ha a film is ilyen jól sikerült- Fincher mesternél csak jó kezekben lehet-akkor 2012 egyik legjobb audió-vizuális élményében lesz részünk.


A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr163508812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása