Attley Ballas: Naplemente Könyvajánló

2011.09.23. 08:34 bodizsolt

Édesapám tragikus körülmények között hunyt el, amelynek hatására kezdtem el mély értelmű, szuggesztív és formabontó verseket írni. A könyv Attley Ballas költői álnéven jelenik meg.
A Naplemente c. első verseskötetem az „Elföldelt örömök – s kihantolt fájdalmak…” könnyes lenyomata, egy hosszú gyász lezárt korszaka.
Az alkony s a halál mindörökre „édestestvérekké” váltak egy tragédia nyomán…
A naplementétől napfelkeltéig sok-sok óra telik el álmatlanul, fojtó magányban s kíméletlenül. A Nap a vér lobogó színeivel tér nyugovóra, hogy trónját átadhassa a sötétségnek s a csillagok álszent tüzeinek.
A veszteség élménye során az önmarcangolás, az elárulás küzd a feloldás s a feloldozás ellen.
A kötet 37 különleges verse legyen mindenki számára átvitt értelemben ereklye, üzenet, méltó ajándék, társ az egyedülvalóságban, fogódzkodó a visszafordíthatatlannak tűnő bajban s ősi erő a továbblépésben a Világegyetem olykor drámai küzdelmekkel „kövezett” ösvényén.
Ajánlom mindazoknak, kik nem félnek átlépni a fényes képzelet s az árnyas valóság határmezsgyéjén…
Őszinte tisztelettel minden kedves Olvasómnak…

forrás: bookline.hu


Barátság Extrákkal Filmkritika

2011.09.22. 08:18 bodizsolt

Dylan és Jamie, a munkájukban sikeres, ám lelkileg sérült páros már húszas évei végén eljut a végső lemondásig: bármennyire is vágynak a filmbeli tökéletes szerelemre, nekik ez bizonyára soha nem adatik meg. Testi szükségleteiket azonban kénytelenek kielégíteni, így egymáshoz fordulnak, mivel nemcsak kívánják, de remekül meg is értik a másikat, ezért tökéletesebb partnert nem is találhatnának szerelem nélküli szeretkezéseikhez. Az amerikai filmgyártás manapság nem nézi túl jó szemmel a sors rendelte találkozásokat és kínos vallomásokat, inkább karrierista, független felnőtteket mutogat szívesen, akiket megnyomorít az önmegvalósítási kényszer és a metropolita szex-kultúra. Ám még a kötelező nevetséges mellékszereplőkkel együtt is a film szerencsére inkább szerethető „rom”, mint erőltetett „kom”. Justin Timberlake az eltelt tíz évben több érdekes szerepben villantotta meg színészi képességeit, de az 'N Sync óta nem volt ilyen kisfiús, és nem énekelt ennyit, mint mostani románcában a Fekete hattyú csábító balerinájával, Mila Kunisszal. Két nem túl egyedi, de jól felépített karakterrel a főszerepben veszi elő a milliószor látott sztorit Will Gluck, aki az előző filmjéhez (Könnyű nőcske) hasonlóan nem csak nőknek szóló, hangulatos összebújós, kicsit nevetős filmet hozott össze.


Dalok a 37. Hétre

2011.09.21. 07:58 bodizsolt

 Coldplay: Paradise

Jason Derulo: It Girl

Nicola Roberts: Lucky Day

Sugababes: Freedom


Blondie: Panic Of Girls Lemezkritika

2011.09.20. 08:30 bodizsolt

A Panic of Girlsszel tulajdonképp egy új korszak nyílt a Blondie életében, ugyanis ez az első kifejezetten rossz lemezük. Mert az első időszakban- úgy '82-ig- érdekes és magas színvonalú lemezekkel rukkoltak elő, ezt követően már "csak" elfogadható korongokat dobtak piacra, amik nem voltak túl érdekesek senki számára sem. És most itt az újkori Blondie, amikor már felesleges reggea témákkal, és bárgyú megoldásokkal tölti ki a játékidőt. A lemez amúgy már megjelent Európában a nyáron, de az USA-ban csak most jött ki.

De hogy jót is mondjuk, az album indulása nem rossz, hiszen a D-DayWhat I Heard – Mother nyitóhármas teljesen vállalható dalok, jó refrénekkel, bár a Blondie-tól szokatlan patetikussággal. Aztán hirtelen kiderül, hogy a kiadó miért döntött úgy, nem fontos annyira erőltetni ezt a megjelenés dolgot.
Sajnos a Panic of Girls tele van olyan pillanatokkal, amik nem csak a Blondie névhez méltatlanok, hanem úgy általában egy átlagos zenekarhoz is azok. Valamiért azt hitték, hogy jópofa dolog lesz a fent említett dolgokkal teletűzdelni az albumot. Ebből a reggea-s istentudjamiből rögtön kettőt is hegesztettek egymás mellé.
Meg hát vannak kísérletezések is, amik csak rintanak, az amúgy sem túl rózsás helyzeten.
Talán jobb lett volna, ha ezt a lemezt a stúdióban hagyják, és nem próbálnak meg visszatárni. Úgy még lett volna esélyük, hogy egy igazán coolt zenekarként emlékezzünk rájuk.

 


Friss hírek No. 37

2011.09.19. 08:24 bodizsolt

Több, mint négy év után George Michael szeptember 19-én ismét Budapesten lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.

Szeptember 16-án a legenda újjáéled! George Lucas nem fér a bőrébe, ugyanis a komplett Star Wars sagát kiadta felújítva, blu-ray lemezek. Természetesen bővített változatban, összesen 40.000 Ft-os eladási áron. És ez még semmi. Februártól 3D-s változatban is elérhető lesz a teljes sorozat.


süti beállítások módosítása