Tyler Lee Wayne: A Barát (EBook) Könyvajánló

2011.12.03. 13:48 bodizsolt
  • 129 oldal
  • Kötés: Ebook
  • Magánkiadás

 Ed elveszíti semmitmondó, szürke kis állását, mert nem elég rámenős, hogy a multinacionális cég, amelynél dolgozik továbbra is alkalmazza. Ettől az üres élete csak még tovább ürül, és egyben fel is borul: feldúlják lakását, míg ő otthon alszik; ismeretlen helyeken ébred; sokszor erőt vesz rajta a düh; és barátnőjével is megromlik a kapcsolata. Nem szeretne ő sokat az élettől, csak azt, amit mindenki is: színes, kiegyensúlyozott, szép életet. Ekkor lép a képbe egy újdonsült barát, Chuck, hogy ezt a célt segítsen neki elérni. De vajon jót tesz-e, ha mindenki olyan akar lenni, mint a nagy átlag? Vagy esetleg rosszul is elsülhet?

A pszicho- thrillerbe ágyazott társadalomkritikai regényben, a mindennapok szürkeségét, a rohanó világ embertelenségét és a mai modern társadalom elidegenedését olvashatjátok majd.
Letöltés: FileFeltolto.hu

Diótörő 3D Filmkritika

2011.12.03. 13:27 bodizsolt

Van néhány dolog, amit a "Diótörő" rajongóknak tudniuk kell ezzel a mozival kapcsolatban: először is, nincs balett, bár egy kezdetleges keringőt lejtenek a szereplők korcsolyán.

Másodszor is, Csajkovszkij "Diótörő" zenéjét kivágták a fenébe, "minek is az?" elven és inkább Edward Artemiev score-ját használják. Aztán tovább alázzák a művet, mert a betétdalokban meg Tim Rice dalszövegeit halljuk. Hurrá! Színvonal  a köbön.
Végül, de nem utolsósorban, elemei a balett és az EA Hoffmann történetét, új köntösbe öltöztették, és egy laza mozdulattal a  20. század eleji bécsibe helyezték át. Ja, a bécsi scénák ismerősek lehetnek, mert az valójában kis hazánk fővárosa. Az egész olyan mintha a nácizmus (patkányok) és a holokauszt (gyermekjáték kupacok az utcán) szinonímája lenne.

"A Diótörő 3D" a legérdekesebb része, hogy  a karrierjét a 73 éves orosz származású rendező Andrei Konchalovsky ("Tango & Cash") ezzel a művel akarná zárni. Egyébként a forgatókönyvet is ő követte el Chris Solimine-al karöltve. Ez valójában egy dystopian fantázia gyermektörténetnek álcázva, és az egyetlen kiemelkedő és nem dühítő elem a filmben a kicsit több, mint 12 éves Elle Fanning. Ő az  lány, akit nem szabad Dakota Fanning húgának nevezni, ő ennél több, ezt már a Super 8-ban is megmutatta.

 További premierek a héten:

Szilveszter éjjel

Pénzcsináló

Az ember tragédiája

Anyák

Kopaszkutya Kettő


Dalok a 48. Hétre

2011.12.03. 12:50 bodizsolt

 Snoop Dog feat. Wiz Khalifa & Bruno Mars: Young, Wild And Free

Jason Derulo: Fight For You

Delilah: Love You So

Noel Gallagher's High Flying Bird: I Had A Gun


Gorillaz: The Singles Collection 2001- 2011 Lemezkritika

2011.12.03. 12:41 bodizsolt

 Az nem nagy meglepetés, hogy a "zenekar" célja, mindig is a koncept lemez készítés volt, ez már hallható volt a 2001-ben debütált címnélküli albumon is, amin szinte hibátlan dance-rock operákat találtunk. Valahogy ezt a vonalat erősíti a most megjelent The Singles Collection 2001-2011 is, hiszen a három lemezről válogattak 15 szerzeményt, beleértve a korai remixeket is (Clint eastwood, 19/2000). Sajnos - habár a mindenhol az év lemeze lett- a 2010-es Plastic Beach nem hozta meg ugyanazt a sikert mindjuk a Demon Days. Ennek ellenére három kislemez is kimásoltak a korongról, amik szintén helyet kaptak a mostani összeállításba (Stylo, Superfast Jellyfish, On Melancholy Hill). Ezt az válogatás albumot hallgatva változatlanul fenáll az tény, hogy a Gorillaz a brit-pop, a hip-hop, a dance és a rock egy különos, olykor elég furcsa keveréke. Talán épp ezért akkora a népszerűségük, mint amekkora: mert mindenki megtalálja benne a saját érdeklődését. Ezzel a lemezzel is ugyanez a helyzet, csak épp semmit nem tesz hozzá az életműhöz.

 


Friss hírek No. 48

2011.12.03. 12:11 bodizsolt

| Bejelentették a Grammy-jelölteket: Bruno Mars lehet az egyik nagy nyertes

Bruno Mars lehet az egyik nagy nyertese az idei Grammy-díjkiosztónak: az énekes a legfontosabb kategóriákban, az év albuma, az év felvétele és az év dala kategóriában is ott van a jelöltek között.

| Örökre elbúcsúzott a Streets

 

 

Mike Skinner hétvégén megtartotta egyszemélyes zenekara utolsó koncertjét, és egyúttal megünnepelte 32. születésnapját is
 
 
 

| Eurovíziós Dalfesztivál: dalversenyen dől el a magyar induló

 

 

Jövő májusban ismét az m1 közvetíti az Eurovíziós Dalfesztivált; az ezen induló magyar dal kiválasztására 2012 januárjában és februárjában nemzeti dalversenyt rendeznek.
 
 


 

 


süti beállítások módosítása