Haruki Murakami: 1Q84- Ezerkülöncszáznyolcvannégy Könyvajánló

2011.12.10. 12:18 bodizsolt

Geopen Kiadó, 2011

  • 512 oldal
  • Kötés: kemény kötés
  • ISBN: 9789639973305
1984 már nem létezik. 1Q84 van. Kicserélődött a levegő, kicserélődött a táj – két hold ragyog az égbolton. Mindenkinek be kell illeszkednie az új világ rendjébe.

Mint amikor új vad kerül be a vadonba, és megváltozott szabályok között kell életben maradnia. Murakami legújabb, minden korábbinál grandiózusabb – zenei és matematikai összefüggésekre komponált – trilógiája a világ teljességét igyekszik megragadni, eltörölve a valóság és a misztikum eddig ismert határait. A földi világ és az életek bonyolult hálózata az olvasót sem hagyja érintetlenül, menthetetlenül a könyv légies szövedékű gubójába kerül, egyre azt várva: mikor és miként születhet újjá – a másik világra…
 
Megrendelés: bookline.hu

Mission Impossible - Fantom Protokoll Filmkritika

2011.12.10. 12:13 bodizsolt

 Úgy tűnik, hogy a Dubai Idegenforgalmi Hivatal lóg eggyel Hollywoodnak, ugyanis Ethan Hunt és legénysége gyönyörűen megkomponált homokviharban írtja az ellent. És ezek  a gyönyörű képek jobbak bármely országimázs filmnél.

S mindez annak ellenére működik, hogy az ilyen Arábiai Lawrence és Múmia típusú homokvihar dolog egy kicsit elcsépeltnek tűnik.
A történetről nem érdemes sok szót ejteni, az eddigiekhez képest talán csak annyi változott, Tom Cruise most más a IMF-re sem számíthat, sőt ők (is) üldözik őt. A film zenéjét tekintve pedig lecserélték a tökös rock zenét, nagyon (nagyon!) menő RnB témákra, így Eminem és P!nk is kivette a részét a muzsikálásból. Ja, és ami nagyon fontos, hogy Hollywood feltörekvő csillagait is megtekinthetjük akció közben: itt van pölö az Oscar- jelölt Jeremy Renner, és a végtelenül aranyos Paula Patton is, aki Halle Berry trónját követeli magának.

Egyszóval Hollywood válasza James Bondra ismét nem okozott csalódást: gyönyörű operatőri munka, gyönyörű nők, Tom Cruise kaszkadőr mutatványai, csak jó lenne már végre egy normális (értsd: kultikus) főgenya.

 

További premierek a héten:

Alvin és a Mókusok 3.

Barátom Knerten

S.O.S Love- Az egymillió dolláros megbízás


Dalok a 49. Hétre

2011.12.10. 11:49 bodizsolt

Metallica: Rebel Of Babylon

 

Lady Gaga: Mary The Night

Foo Fighters: These Days

Hurts: All I Want For Christmas Is New Year's Day


Korn: Path Of Totality Lemezkritika

2011.12.10. 11:42 bodizsolt

Jonathan Davis és szeméyzete megpróbál talpon maradni napjainkban,és ezért teljesen más irányba vitték a legújabb albumukat, ami sokak szerint nem is teljes értékű sorlemez. Fogtak tehát egy maroknyi sikeres dubstep, drum and bass és elektro művészt, és a zenekar megpróbálja erre helyezni a saját rock-ját. Bár ez így elég energikusnak hangzik, és néhol még White Zombie is felsejlik, de leginkább a Pendulum gyengébb pillanatihoz áll közel. Valahogy nem sikerült megtalálni az egyensúlyt a műfajok közt, ezért inkább demónak, vagy remix albumnak hat a Path Of Totality. Pont az hiányzik a lemezről, ami a Kornt Kornná tette: mélyre hangolt gitárok, csattogó basszus, és Jonathan Davis eltéveszthetetlen orgánuma. Bár az ő hangját halljuk - ettől biztos csak, hogy ez egy Korn lemez- de nem a tőle megszokott stílust hozza. Érdekességnek elmegy, de hosszú távon -értsd: a lemez második felétől- nem nyújt semmi izgalmasat. Inkább megélhetési zenélésnek tűnik az egész, sem mint új irányok keresésének.

Azért persze vannak remekbe szabott megoldások, és kifejezetten jó számok is a Path Of Totalityn, mint például a Narcissistic Cannibal,  a Let's Go vagy a lemezt beharangozó és napjaink legnépszerűbb dumpstep előadójával készített Get Up. Az album gyöngyszeme mégis a végére maradt a Tension formájában. Ezekben  a dalokban érződik az, hogy nem feltétlenül halad rossz felé a zenekar, mert van potenciál ebben a párosításban.

Azonban sok kérdés merül fel a lemezzel kapcsolatban: 1) hogy az istenben fogják ezeket élőben előadni és 2) mennyire bízhatunk még a Korn elhivatottságában és mennyire a pénzről szól az egész? A választ, mint minden esetben az idő hozza majd el.


Friss Hírek No.49

2011.12.10. 10:27 bodizsolt

 

| Fishing on Orfű – Karácsonyi meglepetés

Különleges ajánlattal áll elő az egyik legkedveltebb hazai fesztivál, a Lovasi András és Rátgéber László nevével fémjelzett Fishing on Orfű. Az érdeklődők – karácsonyi meglepetés gyanánt – december 24-ig idei áron válthatják meg 2012-es fesztiválbérletüket.
 
 
| Szimfonikus lemezt készít a Magashegyi Underground

A zenekar az új album hangulatához illően február 24-én a budapesti Művészetek Palotájában tartja lemezbemutató koncertjét nagyzenekarral és kórussal.
 

 

| Az Underworld felel az olimpiai megnyitó zenei betétjeiért

Az elektronikus zenét játszó Underworld duó lesz a zenei vezetője a 2012-es londoni olimpia nyitóceremóniájának - jelentették be a szervezők.
 
 
 
 
| Adele évekre visszavonul

Legalábbis a lemezkészítéstől egészen bizonyosan, belátható időn belül nem terv új albumot készíteni. Talán két-három év múlva késznek érzi magát az új dalok kiadásához


süti beállítások módosítása