Nyelvész Józsi: Szlengblog Könyvajánló

2012.01.21. 15:36 bodizsolt

ISBN-978-963-88524-2-7
234 oldal
Megjelenés éve: 2009

 „Nem kicsit fenyítettek is mindenkit, az üveggyári általánosban például ők vezették be a csicskadíjat, a Hegyeskő Általánosban elterjedt gyakorlat alapján. Aki nem tolította a pénzt, hamar meggyűlt a baja a Kálmival, akinek már akkor nagy karja volt a korához képest. Pár csicskalángos reppent az iskolafolyosón, meg gördült pár tökönrúgás is, súlyosabb hátralékok esetében.”

A Szlengblog nyelvészeti teljesítmény.Odafigyelés, gyűjtés, szelektálás eredményeként születtek az ábécébe szedett, klasszikusan felépített, címszóból, szómagyarázatból, nyelvi példákból felépülő szócikkek.
A Szlengblog irodalmi teljesítmény – nem klasszikus értelemben. Spontán és meglepő módon bontakozik a példákból a téridő, a szlenguniverzum. A szétszórt csillagokból jellemek, vagy inkább egyének, helyszínek, történetek csillagképei állnak össze.
A Szlengblog szociológiai teljesítmény.A kor leírása (ezé, ami most van) alulnézetből. Ahonnan még a béka segge sem látszik, ha már az előbb csillagokról volt szó.
A Szlengblog olvasói teljesítmény. Nem fog megmozdulni, ha az olvasó nem mozdítja meg. A végeredmény lehet kinyílt bicska, röhögés, sok-sok sóhaj vagy akár a legtisztább műélvezet – vérmérséklet szerint.
 
Megrendelés: Silenos

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr873628473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása