A Vaslady Filmkritika

2012.01.28. 13:21 bodizsolt

Nagy felelősség egy kortárs politikusról életrajzi filmet forgatni, mert véleményformáló hatása lehet, mint egy sajtóterméknek. Láttunk is erre példát a közelmúltban. És hát a Vaslady-től sem lehet elvitatni az Oscar-jelöléseket, de azt sem, hogy ezt egyrészt a témának köszönheti, másrészt pedig Meryl Streep alakításának. Mert hát sajnos ezeken túl Phyllida Lloyd mozija Margaret Thatcher-ről nem túl jó. Inkább dokumentum, mint játékfilm, hiszen a dramaturgia és a vágások ezt támasztják alá.

Persze benne van Meryl Streep egy újabb zseniális alakítása, de ő mikor nem az? Abszolút hitelesen mutatja be a teljes szenilitás határán lévő Thatchert, megsem fordul a fejünkben, hogy csak játszik. És az alapanyag is kellően megrázó: a politikus a rég halott férjével képzelődik, eközben pedig a múlt fontos momentumai is felvillannak. Viszont a fent említett dokumentumfilmes eszközökkel sikerült teljesen élvezhetetlenné, és unalmassá tenni a Vaslady-t.

További premierek a héten:

Borotvaélen

Ördögsziget

Szingli Fejvadász


A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr923963222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása