Julien-K: We're Here With You Lemezkritika

2012.01.28. 12:57 bodizsolt

 A Julien-k debütáló albuma, a Death to Analog, betelítette azt az űrt, ami az  Orgy  Punk Statik Paranoia című remekműve óta keletkezett a rajongókban. Ugyanis a feloszlott zenekar két oszlopos tagja Ryan Shuck és Amir Derakh alapította meg a Julien-K-t, és már itt is a folytatás a We're Here With You formájában. 

A Julien-k  hangzása az elektronikus, a goth, az industrial és a rock finom keveréke, legalábbis így lehetett leírni a debüt Death To Analogot. Az új album, a We're Here With You úgy tűnik, levetkőzte  a sok Orgy hatást, ami egy jó dolog, hiszen így a  Julien-k egy élő, lélegző zenekar lett, egy szimpla anyazenekar- pótlék helyett.

A nyitó és egyben címadó 
We're Here With You egy sokkal poposabb és pozitív hangvételű szerzemény, mint a korábbiak. Ez egyben magával ragadó, és egy nagy egyensúlyt teremt a  gitárok és a szintetizátorok között. Úgy tűnik, ez egy kicsit poposabb hangzású lemez lett, mint az előző album, de egyáltalán nem rossz értelemben véve.  De azért vannak emlékek a Death To Analogról is (Cruel Daze Of Summer), némi trance, és megfelelő elegye a torzított basszusnak, a huose beatnek és az klasszikus gitár riffeknek. Egyáltalán nem unatkozunk tehát az album hallgatása közben, hiszen a Palm Spring Reset egy sokkal minimalistább dal, mint a többi, a Close Continuance pedig egy újabb emlékfoszlány a Death To Analog korszakból, a maga darkos hangvételével.
Tehát, aki szerette a Death To Analogot, annak a We're Here With You sem okoz csalódást.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr303963179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása