Fehér pokol Filmkritika

2012.03.18. 11:41 popcoolt

Akció-thriller

Úgy tűnik, hogy ahogy Liam Neeson idősödik, úgy vállal be egyre több akciódús mozit. A magyar mozikban most bemutatásra kerülő Fehér pokolban például farkasokkal verekszik, és meglepő módon tök jól áll neki. A kerettörténetet egy kurta mondattal el lehet intézni: van  egy maroknyi ember, akik Alaszka fölött lezuhannak, és pont egy farkasfalka vadászterületén landolnak.

Így semmi extra. De! A helyzet itt is ugyanaz, mint az Út vagy a Dirve! esetében. Nem az a fontos, hogy mi történik, hanem, hogy ezek a történések, hogyan jelennek meg elöttünk. Gyönyörűen komponált képsorok, a rövid flashbackekben megismerjük a főhös személyes tragédiáját, a csendek hangsúlyosokat, a táj pedig annyira szép, és életszagú, hogy a moziszékben is fázni kezdünk, amikor megjelenik egy-egy hegy vagy erdő. A történetvezetés sajnos elég sablonos, de a végére nem egy szokványos befejezést kapunk. Liam Neeson pedig egyedül  elviszi a filmet a hátán, igaz ő az egyetlen ismert színész a produkcióba.

Joe Carnahan író-rendező próbált egy merészet, és bejött neki!

 

 

 

További premierek a héten:

Az igazi kaland

Járhatatlan út

Csempészek


A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr604323545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása