Therapy?: Brief Crack Of Light Lemezkritika

2012.03.25. 12:12 popcoolt

Blast Records

  A Brief Crack Of Light egyértelműen ugyanabban szellemben fogant, mint a 2009-es Crooked Timber. Azaz erős grúvok, töredezett ritmusok és agyeldobós basszusfutamok sokasága jó adag Jesus Lizard-os atmoszférával és olyan hangzással, melynek hallatán a zokogó Rick Rubin orrszőrcsipesszel esne neki munkásmozgalmi szakállának. Természetesen meghökkentő momentumokban sincs hiány. Az instrumentális, egyben lendületes Marlow kétségtelenül fogós, ám a keleties asszonykórus vokalizálása azért övön alulra talál.

A vokóderes énekkel operáló Ecclesiastes talán a Therapy?-életmű leglazább darabja, ehhez hasonló betépett záródal utoljára a Semi Detached albumon kapott helyet. A súlyosabb darabok közül egyértelműen a nyitó Living In The Shadow Of The Terrible Thing a legemészthetőbb, ezt követően azonban csak elvétve találunk felidézhető dallamokat. A helmetes Plague Bell, azNurse világát idéző ultrazajos Buzzing vagy a stoneres Why Turbulence azonban ezek nélkül is húz, akár egy kalácsképű erőember. A McKeegan-Cooper ritmusszekció ugyanis továbbra is elég jó ahhoz, hogy melódiák híján is izgalmat vigyen a szerzeményekbe, ugyanakkor Andy Cairns minimál üzemmódban jóval több feszültséget képes közvetíteni hangjával.
 
 
 
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr574338274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása