Amerikai Pite: A találkozó Filmkritika

2012.03.31. 10:34 popcoolt

Vígjáték

Sok idő telt el azóta, hogy Jim (Jason Biggs) és Michelle (Alyson Hannigan) megismerkedtek az első Amerikai Pitében, és azóta, hogy először szexeltek, majd összeházasodtak. Mára a tűz kezd kialudni a házasságukból, de Jim-nek pont kapóra jön a közelgő osztálytalálkozó, hogy ezt a lángot újra belobbantsa. Persze az összes régi jó(?) cimbora feltűnik, és mindenki azt hozza, amit az elmúlt 13 évben mindig is.

A sztoriról elég is ennyi, hiszen a játékidő nagyrésze a korábbi epizódok feletti nosztalgiázással telik. Az Osztáyltalálkozó legnagyobb erénye, hogy a régi stábot egytől egyig sikerült újra összeszedni. Persze a DVD/BD audiokommentárjában majd arról fognak ömlengenik a színészek, hogy mennyire jó volt újra találkozni a többiekkel. De a valóság ennél sokkal prózaibb, és zöldebb: a pénz. Az alkotók nem voltak restek elegendő zöldhasút pumpálni a projektbe, hogy az tényleg elég fasza legyen. És az lett. Feltéve, ha elvonatkoztatunk attól a ténytől, hogy az Amerikai Pite sosem volt, és nem is lesz a filmművészet csúcsa, és nem veszünk tudomást arról, hogy a humor forrását minden esetben az alpári és altáji poénok adják.

De azoknak, akiknek a kamasz kor egyenlő volt ezzel a mozisorozattal, és együtt nőttek fel a karakterekkel, egy igazi nosztalgia trip lesz az Osztálytalálkozó. Mert valójában ez egy biztonsági játszma lett. Persze az alkotóknak nem is a világmegváltás volt a célja, hanem a könnyed szórakoztatás. És annak nagyon is, még jó ízűen nevetni is lehet rajta.

http://www.americanreunionmovie.com/

További premierek a héten:

Csak a szél

Nyócker 8D

Szemünk fénye

Titanic 3D

Farncia hétvége

Együtt az ég alatt


A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr654351704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása