Csatahajó Filmkritika

2012.04.22. 16:32 popcoolt

Csatahajó.jpg Akció, Sci-fi

Biztos, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki egyértelműen ki meri jelenti, hogy a Csatahajó egy abszolúte propaganda-film. Nem is véletlen, hiszen manapság senki nem akar csatlakozni a hadi tengerészethez, épp ezért kapóra jött a Hasbro méltán világhírű Torpedó című társasjátéka, meg Peter Berg rendező mérhetetlen fanatizmusa a csatahajók iránt. A Universalnak meg épp volt fölös 200 millió dollárja.

 

taget

Szó se róla, minden egyes fillér meglátszik a filmen. A hajók csodálatosak, az operatőri munkára sem lehet panasz, a CGI meg hozza a szintet. Ez utóbbival az a baj, ami a- szintén Hasbros- Transformers szériánál is, hogy gyakorlatilag annyi a csicsás kép, hogy az ember másra sem figyel. Ezért fel is merül a gyanú a tudatos nézőben, hogy mégis mi a jó büdös fenét akarnak ezzel palástolni. Na, nem kell sokat rágódni a témán, hiszen ugyanaz a gyerekbetegsége a Csatahajónak, mint a TF-nek: gyakorlatilag nincs sztor, és tele van logikai bakikkal, amit most nem szeretnénk elspoilerezni. A karakterek csak egy hajszállal vannak jobban kidolgozva, mint egy kétdimenziós pálcikaember, de a hosszú felvezőben azért sikerül az alkotóknak elérniük, hogy még a sablonos szerelmi szál is érdekeljen minket.

Aztán, mikor a cselekmény beindul mást sem látunk mint egy Michael Bay vs. Roland Emmerich párbajt. Minden pusztul , mi meg orgazmus közeli állapotban leledzünk a látványtól. A Csatahajó a két órás játékideje alatt kikapcsolja az agyunkat, a szemünket és a nyáltermelésünket pedig megdolgoztatja. És a propaganda? Nekünk ettől nem kell tartanunk: kicsi a valószínűsége, hogy a magyar  tartalékosokra fájna az US ARMY foga.

 

Magyarországi premier: 2012. április 18.

Rendező: Peter Berg

Forgatókönyv: Erich Hoeber, Jon Hoeber

Forgalmazó: UIP Duna Film

Szereplők: Alexander Skarsgard, Brooklyn Decker, Liam Neeson, Rihanna, Tadanobu Asano, Taylor Kitsch

 

65%.jpg

 


Címkék: Csatahajó Battleship Peter Berg Filmkritika Hasbro

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr174466666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása