Mike Shinoda az NME-nek nyilatkozott az új Linkin Park lemezről

2012.04.23. 19:41 popcoolt

LinkinPark2012.jpg Mint arról már korábban beszámoltunk, hamarosan megjelenik a kaliforniai Linkin Park ötödik nagylemeze. Mostanra a dátum is ismeretes, méghozzá 2012 június 20-a lesz a jeles nap. Az új LP korong a Living Things címet kapta, lemez címéről és tartalmáról az NME-s kollégák faggatták  a zenekar multiinstrumentalista rapperét és producerét, Mike Shinodát, amit a Linkin Park Hungary volt olyan precíz és lefordított nekünk. Az infót ezúton is köszönjük nekik. A lpozás után pedig mindenki elolvashatja az LPH fordítását.

 

(A LT gitárjairól) Ezt igazából félreértelmezték. Valóján azt mondtam, hogy az album visszatér a gyökerekhez, és azt az érzést ragadja meg, ami után nem mentünk már sok éve. Szerintem ezt félremagyarázták, mintha visszatérnék a zúzósabb gitárokhoz. Habár valóban van gitár az albumon. Hozzáteszi: Szerintem annyira érdekelt minket, hogy új dolgokat adjunk hozzá eszköztárunkhoz, hogy elfelejtettük ami már benne volt. Miután elkészítettünk két albumot, ami csak a másabb dolgokra koncentrált üdítőnek tűnt visszatérni a régi eszközökhöz. Egyértelműen nem a régi útra térünk vissza, minden eszközt használtunk. Úgy mondanám: a Minutes to Midnightal és méginkább az A Thousand Sunal arra tettünk kísérletet, hogy eltávolodjunk az első két lemezünk hangzásától. Az volt az oka, hogy úgy éreztük: ha a harmadik albumunk hangzását is olyanra alakítanánk, akkor örökre beskatulyáznának minket. Mindenki afelé a dolog felé húzott, ami másképp hangzott és ahogy belecsöppentünk az A Thousand Sunsba még különbözőbb lett. Hosszú ideje először jól érezzük magunkat a bőrünkben. Sokkal inkább mint az utóbbi években. Az embereket biztosan meglepné az a fajta humor, amivel a banda saját magához és a múltban tett dolgokhoz viszonyul, ahogy most visszatekintünk a múltra, és el se hisszük, hogy mit csináltunk. Olyan, mint visszamenni és régi képeket nézegetni magadról, és nem hiszed el, miket viseltél. Nem változtatnál rajta, csak most már nem tennéd. Sokat tanultunk az albumokból, amiket készítettünk, szóval fogtunk mindent amit eddig tanultunk és összemixeltük egybe. Az album elégé pörgős. Ez nem azt jelenti, hogy rengeteg heavy metál gitár van rajta, inkább a hangzást, amit használunk és az energiát, ami a dalokban van. Az albumban rengeteg energia van, és nagyon szórakoztató lesz élőben játszani. Mindegyik dal 3-4 perces, nagyon összetett és nagyon jól illenek a szettünkhöz.

 

Azért esett a választás a “Living Things”-re (élő dolgok), mert ez egy olyan album, ami az emberekről szól. Sokkal inkább a személyes interakciókról. Az előző albumokon szociális és globális kérdésekkel foglalkoztunk, és ez még mindig jelen van, de a “Living Things” ezúttal személyesebb lett.” Az énekes még hozzátette, hogy az album tartalmaz különböző hangulatokat, de a harag az, ami jellemző volt a korábbi munkálatok alatt is, és ez mindig része lesz a repertoárjuknak. Arra a kérdésre, hogy az albumnak van-e haragos lírai pillanata, így válaszolt: ” Majd ezt eldönti a hallgató. Én erre egy háromdimenziós albumként tekintek. Egyértelműen vannak katartikus üvöltések, de vannak olyan részek, ahol inkább a dalszöveg és a melódia a lényeg, vagy a rap. Nagyon jó egyensúly van az összes stílus között.” Shinoda hozzátette, hogy az új lemez a bandának az első éveire emlékezteti őt, amikor még “Hybrid Theory” volt a nevük, és nem Linkin Park.

Az eredeti szöveget itt olvashatjátok 


Címkék: Linkin Park NME Living Things Mike Shinoda Interjú Linkin Park Hungary

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr164469064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása