The Raid: Redemption Filmkritika

2012.04.26. 18:16 popcoolt

 The Raid_Redemption.jpg

 

Akció

 

A rengeteg fesztivált megjárt film isten tudja, hány díjat zsebelt be. Nem véletlenül. Azévtized akciófilmje jelző a plakátokon egyáltalán nem túlzás.

 

 

 

 

 

Az idonéz alkotás teljesen reálisan mutatja be az ország sötét bugyrait. Az ottani SWAT alakulat egy drogbárót akarnak elfogni egy panelházban. Csakhogy a főgonosz a tizenötödik emeleten van, a ház meg végig be van kamerázva. Így a felfelé masírozó katonák folyamatos iattrocitásoknak vannak kitéve, ugyanis a drogbáró emberei nem adják magukat egykönnyen.

Morbidan hangzik, de öröm nézni, ahogy ezek az emberek egymásra lőnek és egymásnak esnek. Legutóbb a Matrixban láthattunk hasonlóan szépen kivitelezett akciójeleneteket, aóám ezek sokkal élethűbbek, életszerűbbek. Szinte érezzük, ahogy a csontok törnek, nyakak roppannak, fogak repülnek.

A gyönyörűen megkoreografált harci jelenetek mellett az alkotóknak a karakterekre is maradt energiájuk. Van néhány személyes háttér, meg egy ki-kicsoda szál is. Így, a gyönyörű harci jelenetek, a realista történet és a három dimenziós karakterek együttvéve tényleg az évtized akciófilmjévé teszik a The Raid: Redemption-t.

 

Magyarországi premier: ??

Rendező: Gareth Ivans

Forgatókönyv: Gareth Ivans

Szereplők:  Iko Uwais, Ananda George, Ray Sahetapy 

 95%.jpg 56.jpg

 

 

 


Címkék: Akció Filmkritika The Raid: Redemption Gareth Ivans

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr444475107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása