21 Jump Street: A kopasz osztag Filmkritika

2012.05.06. 13:00 popcoolt

21 Jump Street_A kopasz osztag.jpg

 

 

Akció, Vígjáték

A 21 Jump Street egy nyolcvanas évekbeli amerikai sorozat volt, ami megalapozta Johnny Depp karrierjét. Szerencsére A kopasz osztag nem akarja majmolni, inkább túlmutat azon, és sok rokonságot fedezhetünk fel benne a Pancser Police-al és a Vaskabátokkal. 

 

 

 

 

A két barát, akik totális ellentéte egymásnak- az egyik az örök vesztes, míg a másik a macsó- rendőrnek állnak, és azt a megbizatást kapják, hogy épüljenek be egy gimibe, és kapják el azt, aki droggal látja el az iskolát. A kopasz osztag lazán van annyira vicces, mint a Pancser Police volt. Oly annyira elszakadt a hajdani sorozattól, hogy kár is a további hasonlóságot keresni  a kettő közt. A humora annyira abszurd, hogy mindig meglepi a nézőit. Mindenki arra számított, hogy egy klisés, és önmagát túl komolyan vevő beépített ügynökös akció film lesz. De ez inkább paródia, annyira önreflexív, hogy a rendőrfőnök az elején elmondja, ma már minden szart feldolgoznak. És kifejezetten nagy ötlet az autós üldözések során fel nem robbant dolgok is, amik pedig általában felrobbannak az ilyen filmekben. A coolságba azért vegyül némi giccs is, mert sajnos nem hagyták ki, a barátok összeveszését és kibékülését, meg azt hogy ki vigye haza a csajt. De mindezért kárpótolnak a stáblista alatt futó trip-szerű képsorok, amik zseniálisra sikerültek.

Az alkotók pedig kellő önbizalommal voltak megáldva a forgatás során, hiszen a végén már beharangozzák az új részt, ami az egyetemen fog játszódni.

 

Magyarországi premier: 2012.május 3.

Rendező: Christopher Miller, Phil Lord

Forgatókönyvíró: Michael Bacall

Forgalmazó:InterCom

Szereplők: Brie Larson, Channing Tatum, Dave Franco, Ice Cube, Jonah Hill, Rob Riggle

 

75%.jpg 53.jpg

 

 


Címkék: filmkritika channing tatum jonah hill 21 jump street phil lord a kopasz osztag christopher miller

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr884490011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása