Nathalie második élete Filmkritika

2012.05.10. 08:38 popcoolt

Nathalie második élete.jpg

Romantikus, dráma

Nathalie és Francois kapcsolata mesébe illő. Olyanok ők, amilyennek egy romantikus film végén látjuk a párokat: szépek, fiatalok, boldogok.Ezek kezdeti képek jóval stilizáltabbak, a kamerahasználat mozgékonyabb, a tempó gyorsabb. Miután a férjet elüti egy autó, és belehal a sérüléseibe, a film stílusa némileg átalakul: a vizuális játékosság helyét átveszi a szimpla történetmesélés.

 

 

 

A baleset után Nathalie a munkába menekül, szociális kapcsolatait igyekszik megszakítani, és minden idejét és erejét az irodára korlátozni. Egyik nap azonban megjelenik Markus, a cég Svédországból importált munkatársa. A férfi szöges ellentéte a lánynak: nem vonzó, nem öltözik divatosan, nem bánik jól a szavakkal és úgy általában véve elég béna, főleg Nathalie jelenlétében. Mégis, amikor először találkoznak, a nő se szó, se beszéd megcsókolja. Sem külsőleg, sem fellépésben, de még csak a karrierjük aktuális állomása alapján sem játszanak egy ligában, így Nathalie-nak nem csak környezete értetlenkedésével, de saját érzéseinek kibogozásával is meg kell küzdenie – nagyon szerethető és humoros jelenetek során.
A filmet David Foenkinos regénye alapján ő és a testvére, Stéphane rendezte, ez a személyes kötődés a fő karakterek kibontásának precizitásában érhető leginkább tetten. A történetvezetés egyenetlenségei ellenére az apró fordulatok kellő arányban és időben követik egymást, a cukiságfaktort pedig ezúttal meglepő módon nem az őzike tekintetű Tautou, hanem partnere, a kétballábas svéd lovagot alakító Francois Damiens biztosítja. A film végén visszatér az elvont ábrázolásmód, és egy nagyon ötletes és rendkívül hangulatos hosszú beállításos fantáziasnitt zárja az édesbús történetet, amivel elkezdődik Nathalie második élete.

 

Magyarországi premier: 2012.május 10.

Rendező: David Foenkinos, Stéphane Foenkinos

Forgatókönyv: David Foenkinos

Forgalmazó: Ristretto

Szereplők: Audrey Tautou, Bruno Todeschini, Francois Damiens, Joséphine de Meaux, Mélanie Bernier

75%.jpg45.jpg


Címkék: Vígjáték Romantikus Filmkritika Nathalie második élete Audry Tautou Dráma

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr614499641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása