Kalózok: A kétballábas banda Filmkritika

2012.05.17. 20:43 popcoolt

Kalózok_A kétballábas banda.jpg

Animáció, vígjáték

A történetben a kalózfilmek  klisé kerülnek kifigurázásra. A Gideon Defoe azonos című regényéből készült történet középpontjában a kalóztársadalmának perifériáján vegetáló ügyefogyott kalózcsapat és annak főnöke, a Kalózkapitány állnak, akik hajók kirablásáról, csatazajról, ágyúszóról és holmi fogak közt szorított késekről már jó ideje álmodni sem mernek. Miközben a viktoriánus Anglia legnagyobb ellenségei, a kalózok bátran fosztogatják a király(nő)i flottát, csapatunk számára a sonka-est a kalóz lét csúcspontja. A kapitányt azonban nyilvánvaló lúzersége sem tántorítja el a régóta áhított Legjobb Kalóz címétől, ésbe is adja a jelentkezését.

A film működik és szórakoztató, a humor pedig nagyon abszurd és nagyon brit. Nem véletlenül, hiszen a Wallace és Gromitról és a Csibefutamról elhíresült angol animációs stúdió, az Aardman készítette nekünk ezt az animációt. Épp ezért nem is vártunk mást, mint stop-motion technikát, abszur humort, és minden korosztály számára élvezhető alkotást.

A műfaj és a stúdió rajongóinak valódi csemege lehet a Kalózok, ráadásul a sztori a gyerekeknek is bejön majd annak ellenére, hogy nem épp gyerekkönyv alapján készült, hiszen alapvetően egyszerű és könnyen követhető.

Magyarországi premier: 2012.május 17.

Rendező:Peter Lord

Forgatókönyvíró: Gideon Defoe

Forgalmazó: Intercom

Szereplők: Anton Yelchin, Brendan Gleeson, David Tennant, Hugh Grant, Imelda Staunton, Jeremy Piven, Martin Freeman, Salma Hayek

53.jpg

 

 

80%.jpg


Címkék: Vígjáték Filmkritika Kalózok: A kétballábas banda Animáció

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr74522979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása