A HOLLÓ FILMKRITIKA

2012.05.20. 12:46 popcoolt

A holló.jpg

 

 

Thriller

Nagy kár ezért a filmért, mert jóval több volt benne, mint amit kihoztak belőle. Minden Poe és krimi rajongó tűkön ülve várta ezt a filmet, és sajnos nagyot kellett csalódniuk.

Ugyanis az alkotók elkövették a legnagyobb hibát, amit egy krimi készítése közben ellehet: nem figyeltek oda a logikára. Ez pedig legalább akkora vétség, mint arra alapozni az egész művet, hogy a legenadás író, Edgar Ellen Poe rejtélyes körülmények közt hunyt el annak idején. Maga a sztori hasonlatos a Castle című sorozat bevezető epizódjához. Különös gyilkosságok történnek, amik kísértetiesen hasonlítanak egy neves - esetünkben az első- krimiíró műveiben megtörtént halálesetekhez. Így Poe-nak nem  marad más választása, mint kitalálni a gyilkos következő lépését, és megtalálni őt. Ilyet azonbán már láttunk többször is, például a Hetedikben vagy a Pokolból-ban, viszont az A holló nem üti meg ezek szintjét. Pedig Poe mester ennél jóval többet érdemelt volna. Nem elég a viktoriánus díszlet, a fűzök, a sötét sikátorok meg John Cusack kivert kutya tekintete. Azt azért tegyük hozzá, Cusack jól játszik, és ez menti meg a produkciót a teljes csődtől. Mindezek ellenére az A holló szórakoztató alkotás, csakhát az első krimiíró utolós napjairól szóló krimitől többet vártunk volna. Kevesebb logikai baki, hű korrajz, és egy sablon mentes végkifejlet. Kár(!) érte.

Magyarországi premier: 2012.május 17

Rendező: James McTeigue

Forgatókönyvíró: Ben Livingston, Hannah Shakespeare

Forgalmazó: Big Bang Media

Szereplők: Alice Eve, Brendan Gleeson, John Cusack, Kevin McNally, Luke Evans

50%.jpg23.jpg

 


Címkék: Horror Thriller Edgar Allan Poe John Cusack Filmkritika A holló Filmkritka

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr594527224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása