A FOLYOSÓ FILMKRITIKA

2012.05.24. 12:25 popcoolt

A folyosó.jpg

 

 

Thriller

Nem az a legnagyobb baj egy thrillernek szánt filmmel, hogy klisékből épül fel, hanem az, hogy ha ezeket a kliséket rosszul használják. Az A folyosó című alkotással pont ez történt.

Az orvostanhallgató Frank konfliktusba keveredése a felső szomszédságába költöző lány pszichopata barátjával sem történetében, sem megvalósításában nem feszültséget, hanem inkább bosszúságot okoz. Az, hogy a főszereplő sztetoszkóppal hallgatja, hogy történik-e valami a felette lévő lakásban, pedig egyébként egy légy fingását is tisztán lehet hallani a szomszédságból, csak egy a sok logikátlan megoldásból.

A feszültséget azzal próbálták fokozni, hogy a Ragyogásból ismert szőnyeget a folyosó falára tették, amit a kémlelő nyílásból látunk egyfolytában, illetve az a kurva teafőző állandó visít, a kamera meg rásvenkel minden alkalommal. Ezektől a dolgotól nem feszültség, hanem "mi-a-faszom-ez-a-szar" kivetülésű düh ébred a nézőben.

Mindent összevetve az A folyosó nem más, mint egy igen rosszul sikerült fércmunka, és az egészben nem a film horrorisztikus, hanem a megtekintése megy horror számba.

Magyarországi bemutató: 2012. május. 24

Rendező: Johan Lundborg, Johan Storm

Forgatókönyvíró: Johan Lundborg, Johan Storm

Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Szereplők: Emil Johnsen, Margreth Weivers, Örjan Landström, Peter Stormare, Ylva Gallon

55.jpg

 

35%.jpg


Címkék: Thriller Filmkritika A folyosó

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr124542433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása