MEN IN BLACK 3 FILMKRITIKA

2012.05.31. 19:39 popcoolt

Men In Black 3.jpg

 

 

Akció, sci-fi

Az állandó stáb ellenére a Sötét Zsaruk franchise nem túl exponenciális, mármint ami a szívonalat illeti.

Az első MIB zseniális volt, mind ötletben mind megvalósításban. Aztán a második résznél már nagyobb volt a füst, mint a lángja, és a jó alapötletet agyonütötték a pocsék kivitelezéssel, és a blőd poénokkal. Mostanra pedig trilógiává duzzadt  a sorozat, ami elég szórakoztató, de csak az "elmegy" kategóriába fért bele.

Mondjuk ehhez hozzájárult az is, hogy kb. negyven forgatókönyvíró dolgozott a projekten, és sehogy sem tudtak dűlőre jutni vele. Az időutazós ötlet egyébként, pont Will Smithnek pattant ki a fejéből, csak ő egy hangot sem írt a scriptbe. Így gyakran előfordult, hogy hogy még a forgatás napján sem volt végleges szövegkönyv.

Végülis az lett az egészből, hogy K régen bekaszlizott ellenfele, Vadállat Boris kiszabadul a holdbéli börtönéből, és visszautazik az időben, hogy megölje a fiatal K-t, hogy az ne tudja majd elkapni. J pedig utána megy megmenteni a társát, és mellékesen a Földet.

Az  a szép a MIB képregényben és a filmben, hogy úgy áll ki a faji egyenlőség mellett, hogy nem propaganda szerűen tolja az elveit az arcunkba. Hiszen az űrlényeket úgy kezelik, mint az embereket: barátkoznak velük, munkát adnak nekik. Csak azookat nem látják szívesen, akik galád módon világuralomra akarnak törni.

Smith és Jones között ismét működik a kémia ls a humor, bár most Jonesnak jóval kevesebb lapot osztottak. Ezért sokkal fontosabb, ami Smith és Brolin között történik. És működik. Brolin annyira elsajátította Jones K-ját, hogy a gyengébben látók simán összekeverhetik őket. Mondjuk O karaktere tök felesleges volt a filmbe, hiszen semmit nem csinál, csak emeli az Y kromoszómák számát a vásznon.

De legalább kiderül, hogy K miért olyan, amilyen, és hogy miért J-t választotta maga mellé tizennégy évvel ezelött. Azonban mindez nem feledteti a az időutazós filmek gyengéjét: a logikai hibákat. A MIB3 ugyanazokba a csapdákba sétál bele, mint a zsáner legtöbbje. Csakhogy úgy tűnik, hogy filmünk meg sem próbálja ezeket kikerülni, inkább a látvánnyal és a humorral próbálja befoldozni ezeket a lyukakat.

És sajnos ezekből annyi van, hogy így csak az "elmegy" kategóriába soroltuk a MIB3-at.

 

Magyarországi premier: 2012. május 24.
Rendező: Barry Sonnenfeld
Forgatókönyvíró:David Koepp, Etan Cohen, Jeff Nathanson, Michael Soccio

Forgalmazó: InterCom
Szereplők: Alice Eve, Bill Hader, Emma Thompson, Jemaine Clement, Josh Brolin, Michael Stuhlbarg, Nicole Scherzinger, Tommy Lee Jones, Will Arnett, Will Smith

75%.jpg53.jpg

 


Címkék: Filmkritika Men In Black 3

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult-hu.blog.hu/api/trackback/id/tr234557762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása