David Miller: Cápa-sziget Könyvajánló

2011.09.30. 08:04 bodizsolt

A tizenéves testvérek, Hanna és Ned a szüleikkel egy életreszóló élménnyel kecsegtető nyaralásra indulnak a csodálatos, lakatlan, trópusi szigetre. Akkor még nem is sejtik, hogy ez az élmény nem csupán életre szólónak, de életveszélyesnek is bizonyul majd...

Megrendelés: bookline.hu

 


Hétköznapi Pár Filmkritika

2011.09.29. 08:24 bodizsolt

Nem szeretem az olyan a filmeket, amelyek úgy kezdődnek, hogy archív/dokumentum felvételeket mutogatnak a világ különböző pontjairól (mintegy az „emberiséget” prezentálva), alatta pedig egy narrátor duruzsol szentenciaszerű bölcsességeket. Nem szeretem az olyan filmeket, ahol az egész történet arra épül, hogy egy hatalmas szimbólumot nyomnak az arcunkba, és azért bízzák ránk, hogy kezdjünk vele akármit, mert maga a film sem tud mit kezdeni vele. Nem szeretem az olyan filmeket, ahol nagyszerű színészek nagyszerű teljesítménye kell ahhoz, hogy üres karakterekből legalább elviselhetőket teremtsenek. Nem szeretem az olyan filmeket, amelyek láthatóan máshonnan nyúlják le a még akár ígéretesnek is mondható alapötletüket, majd azt nem futtatják ki sehova. Nem szeretem az olyan filmeket, amelyekben nincsenek fordulatok, csak lassú leépülés. Nem szeretem az olyan filmeket, amelyek mélyek akarnak lenni, de ezt nem úgy érik el, hogy mélyek lesznek, hanem orbitális közhelyeket csomagolnak „EZ MÉLY!!!” feliratú papírba.
A Hétköznapi pár szerelmi történet: egy kutatóorvos (Eva Green) és egy séf (Ewan McGregor) kapcsolatát mutatja be egy olyan jövőben, ahol fokozatosan, járványszerűen megszűnnek az emberiség érzékei (szaglás, ízlelés, hallás stb.), káoszt okozva ezzel. És ha valaki szereti az olyan filmeket, amilyeneket én nem, annak még tetszeni is fog.

forrás: vox.hu


Dalok a 38. Hétre

2011.09.28. 08:20 bodizsolt

 

Skylar Grey: Invisible

 

Matt Cardle: Run For Your Life

 

Evanescence: What You Want

 

Joe Jonas: Just In Love

 


Superheavy: Superheavy Lemezkritika

2011.09.27. 08:54 bodizsolt

Idén júliusban jelentette be a megalakulását a Superheavy nevezetű szupergroup. Tagjai a Rolling Stones frontembere, Mick Jagger mellett Bob Marley fia, Damian Marley, Joss Stone, Dave Stewart (ex-Eurythmics), és AR Rahman, kétszeres Oscar-díjas indiai filmzeneszerző alkotják a zenekart. Szándékuk az volt, hogy megmutassák, milyen az, amikor különböző kultúrából származó emberek együtt zenélnek. Továbbá elektronikus, indiai, reggae és blues stílusú számokat is ígértek a lemezre.

A címtelen korong ígéretesen, indiai muzsikával kezdődik, aztán elkerülhetetlenül keveredik bele populáris íz, a tartalma pedig nem tölti ki teljes hosszát, ami bizony jó öt perc. Ez a dal remekül megmutatja a lemez teljes valósját: ötletekből nincs hiány, csak egy idő után eluralkodik a túlzsofoltság, és az unalom a dalokon. Tehát a zenekar betartotta, amit ígért, hiszen tombzódhatunk a multikultúrális egyvelegben. Az Unbeliveable-be és a Miracle Workerbe például erős reggae-hatások keveredtek, az Energyben pedig kifejezetten ízlésesen használnak elektronikát. Ám az album legszerethetőbb dalaivá mégis a Mick Jagger erős kézjegyét viselő dalok válnak: a lírai Never Gonna Change, illetve a többi énekes által csak refrén-vokállal kiegészített I Can't Take It No More. Szóval van lehetőség a Superheavyben, hiszen mesterzenészekről van szó, csak még finomítani kell a vegyületen.

Friss Hírek No. 38.

2011.09.26. 10:41 bodizsolt

A Metallica nevezetű alig ismert táncdalegyüttes közös albumot dob ki, a hasonlóan névtelen Lou Reed-el Lulu címmel a hónap végéig.

Sajnálatos hír, hogy a Good Charlotte bizonytalan időre felfüggeszti működését. Brühühü.

Amerikai rock történeti kiállítás nyílt a budapesti Kogart Házban. A San Franciscótól Woodstockig - Az amerikai rockplakát aranykora 1965-1971 címmel nyílt tárlat mintegy 200 eredeti plakátból és rocklegendák tárgyaiból áll, és várja az érdeklődőket.

 


süti beállítások módosítása