Suzanne Collinns: Az éhezők viadala könyvajánló

2012.03.18. 11:46 popcoolt

 Agave Könyvek, 2012

  • 400 oldal
  • Kötés: papír / puha kötés
  • ISBN: 9786155049675
Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét távoli körzet fekszik. A Kapitólium kegyetlenül bánik Panem lakóival: minden évben, minden körzetből kisorsolnak egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük az éhezők viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal - számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembe kerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.

Suzanne Collins Az éhezők viadala című trilógiája az utóbbi évek legnagyobb szenzációja az ifjúsági regények műfajában. Az immáron világszerte több mint tízmillió példányban értékesített sorozatról azt mondják, hogy méltó folytatása a Harry Potter- és Twilight-könyveknek, tovább népszerűsítve, illetve megszerettetve az olvasást a fiatalokkal. Az éhezők viadalának nemrég elkészült a filmváltozata, amit március 22-étől, a hivatalos nemzetközi premierrel egyidőben fognak vetíteni Magyarországon is. A szereposztás meglehetősen impozáns: a főszereplő Katnisst az a Jennifer Lawrence fogja alakítani, akit a Winter's Bone - A hallgatás törvénye c. filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra és Golden Globe-díjra jelöltek, de játszott az X-Men: Az elsők című filmben is. Mellette a legnagyobb szerepekben Woody Harrelsont, a rocksztár Lenny Kravitzet, Stanley Tuccit, Elizabeth Bankset, Donald Sutherlandet és Toby Jonest láthatjuk majd.
 
Megrendelés: Bookline

Fehér pokol Filmkritika

2012.03.18. 11:41 popcoolt

Akció-thriller

Úgy tűnik, hogy ahogy Liam Neeson idősödik, úgy vállal be egyre több akciódús mozit. A magyar mozikban most bemutatásra kerülő Fehér pokolban például farkasokkal verekszik, és meglepő módon tök jól áll neki. A kerettörténetet egy kurta mondattal el lehet intézni: van  egy maroknyi ember, akik Alaszka fölött lezuhannak, és pont egy farkasfalka vadászterületén landolnak.

Így semmi extra. De! A helyzet itt is ugyanaz, mint az Út vagy a Dirve! esetében. Nem az a fontos, hogy mi történik, hanem, hogy ezek a történések, hogyan jelennek meg elöttünk. Gyönyörűen komponált képsorok, a rövid flashbackekben megismerjük a főhös személyes tragédiáját, a csendek hangsúlyosokat, a táj pedig annyira szép, és életszagú, hogy a moziszékben is fázni kezdünk, amikor megjelenik egy-egy hegy vagy erdő. A történetvezetés sajnos elég sablonos, de a végére nem egy szokványos befejezést kapunk. Liam Neeson pedig egyedül  elviszi a filmet a hátán, igaz ő az egyetlen ismert színész a produkcióba.

Joe Carnahan író-rendező próbált egy merészet, és bejött neki!

 

 

 

További premierek a héten:

Az igazi kaland

Járhatatlan út

Csempészek


Dalok a 64. hétre

2012.03.18. 11:14 popcoolt

 Melvins: The War on Winsdom

 

SBTRKT: Surely

 

Jack White: Sixteen Saltines

 

The Hives: Go Right Ahead

 

Iron Maiden: Blood Brothers (Live from En Vivo!)


Bears: Greater Lakes Lemezkritika

2012.03.18. 10:56 popcoolt

Misra 

A clevelandi Charlie McArthur és Craig Ramsey duója, aBears 2006-ban jelentkezett cím nélküli, első lemezével. A debütalbum zúgós indie popja és kendőzetlen szertelensége ugyan nem alkotott maradandót, néhány dal mégis egy sokat ígérő, bizalomra érdemes produkciót sejtetett. A Bears soron következő, harmadik lemezére további tagokkal bővült ugyan – olykor néggyel, olykor kevesebbel –, de mindezt elsősorban csak az élő fellépések kedvéért.

A dalszerzésért tehát továbbra is a két alapító felel, és az eredményt hallva mindketten egyre jobban ráéreztek a feladatra.
A mélabús dallamok egészségesen sápadt geek-sármja bágyadt és álmos énekkel, valamint vokálokkal találkozik. A Greater Lakes könnyedén lehetne akár dream pop-lemez is, ha a twee pop könyörtelenül valóságos, mindennapi nehezékei nem húznák a talaj felé. Ám az album legnagyobb teljesítményének, a pszichedéliába csomagolt Don’t Wait című számnak mégis sikerül az egekbe szöknie.
 
A Bears legújabb anyaga tehát vitathatatlanul az eddigi életmű legegységesebb darabja, túlzott szerénysége miatt, sajnos, mégsem számíthat komolyabb érdeklődésre.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


Friss hírek No. 64

2012.03.18. 10:36 popcoolt

 

| Új lemezzel érkezik Zamárdiba a Gossip

Beth Ditto és zenekara Mark Ronson segítségét is igénybe vette az új Gossip-lemez elkészítésekor. Az elkészült számokat az idei Balaton Soundon csekkolhatják a zenekar rajongói.
 
 
| 2012-ben ismét Talentométer az A38-on

A tavalyi nagy siker után idén is megrendezik, sőt borászversennyel bővítik az A38 Hajó és a Szerencsejáték Zrt. könnyűzenei tehetségkutatóját.
 
 
 
 
| Kibékült a Rolling Stones két legendája

Hosszas viszálykodás után kibékült Sir Mick Jagger és Keith Richards - és állítólag máris jubileumi Rolling Stones-turnét fontolgatnak.
 
 
 
| Elhunyt Szőnyi G. Sándor

Múlt pénteken nyolcvanhárom éves korában, hosszas betegség és szenvedés után Csobánkán elhunyt Szőnyi G. Sándor. Számos tévéfilm mellett olyan alkotásokat rendezett, mint a Csak semmi pánik vagy a Jó estét nyár, jó estét szerelem.
 
 
| Jön a Csak a szél

A Budapest Film forgalmazza a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon a zsűri nagydíját elnyert, Fliegauf Bence rendezte Csak a szélt, amit a 2008. júliusa és 2009. augusztusa között romák ellen elkövetett merényletsorozat inspirált.
 
 
 


süti beállítások módosítása