Benedict Wells: Beck utolsó nyara Könyvajánló

2012.03.31. 10:39 popcoolt


Geopen Kiadó, 2012


398 oldal
Kötés: karton
ISBN: 9789639973336


Egy szerelmi bánattól szenvedő, kiégett tanár, egy afronémet férfi és egy litván zenei csodagyerek élete nagy utazására indul Münchenből Magyarországon és Kelet-Európán át Isztambulba. Útjukat végigkíséri egy lány, mindannyiuk erotikus álmainak tárgya, egy pincérnő és egy litván család rejtélyes múltja. Különös őrangyalként vigyáz rájuk Bob Dylan, az öregedő rocksztár, kinek halhatatlan dalai zenei aláfestésként színezik át életüket.
Az 1984-ben született német Benedict Wells 2003-ban, miután elvégezte a középiskolát, Berlinbe költözött, de nem iratkozott be az egyetemre, hanem inkább megírta első, a Beck utolsó nyara című regényét, és azonnal hangos sikert aratott vele egész Európában. Azóta két történettel gyarapította a kortárs irodalmat, amelyek eddig öt nyelven jelentek meg. Első könyve friss hangú, pimaszul szellemes történet zenéről, szerelemről és életről - megdöbbentően bölcs és érett, anélkül hogy koravén lenne.

Megrendelés: Bookline 


Amerikai Pite: A találkozó Filmkritika

2012.03.31. 10:34 popcoolt

Vígjáték

Sok idő telt el azóta, hogy Jim (Jason Biggs) és Michelle (Alyson Hannigan) megismerkedtek az első Amerikai Pitében, és azóta, hogy először szexeltek, majd összeházasodtak. Mára a tűz kezd kialudni a házasságukból, de Jim-nek pont kapóra jön a közelgő osztálytalálkozó, hogy ezt a lángot újra belobbantsa. Persze az összes régi jó(?) cimbora feltűnik, és mindenki azt hozza, amit az elmúlt 13 évben mindig is.

A sztoriról elég is ennyi, hiszen a játékidő nagyrésze a korábbi epizódok feletti nosztalgiázással telik. Az Osztáyltalálkozó legnagyobb erénye, hogy a régi stábot egytől egyig sikerült újra összeszedni. Persze a DVD/BD audiokommentárjában majd arról fognak ömlengenik a színészek, hogy mennyire jó volt újra találkozni a többiekkel. De a valóság ennél sokkal prózaibb, és zöldebb: a pénz. Az alkotók nem voltak restek elegendő zöldhasút pumpálni a projektbe, hogy az tényleg elég fasza legyen. És az lett. Feltéve, ha elvonatkoztatunk attól a ténytől, hogy az Amerikai Pite sosem volt, és nem is lesz a filmművészet csúcsa, és nem veszünk tudomást arról, hogy a humor forrását minden esetben az alpári és altáji poénok adják.

De azoknak, akiknek a kamasz kor egyenlő volt ezzel a mozisorozattal, és együtt nőttek fel a karakterekkel, egy igazi nosztalgia trip lesz az Osztálytalálkozó. Mert valójában ez egy biztonsági játszma lett. Persze az alkotóknak nem is a világmegváltás volt a célja, hanem a könnyed szórakoztatás. És annak nagyon is, még jó ízűen nevetni is lehet rajta.

http://www.americanreunionmovie.com/

További premierek a héten:

Csak a szél

Nyócker 8D

Szemünk fénye

Titanic 3D

Farncia hétvége

Együtt az ég alatt


Dalok a 66. hétre

2012.03.31. 10:30 popcoolt

Nicki Minaj: Beez In The Trap

 

Garbage: Battle In Me

 

Los Vegas: Mint egy filmben

Tankcsapda: Mi a fasz van? 


Madonna: MDNA Lemezkritika

2012.03.31. 10:22 popcoolt

Universal

Madonna kiöregedett. Ezt lássuk be. Nem azért mert ötvenen felül van, hanem mert teljesen felhagyott azzal a régi jó szokásával, hogy ő diktálja az iramot a popzene világában. Mára örül, ha lépést tud tartani ezzel az irammal. Ami vagy sikerül neki vagy nem. A Confession On A Dancefloor-al annyira ez nem jött össze. Túl sok volt a nyúlás, a "nem-akarok-megöregedni-szindróma", és kezdett vérciki lenni az egész. Na, de most nem bízott semmit a véletlenre: vette a legmenőbb producereket, és legfelkapottabb előadókat, gondolta, csak kihoznak ebből valamit.

Az eredmény nem lett annyira bántó, mint amennyire féltünk tőle, mondjuk ez köszönhető a lelkes marketing gépezetnek. Hiába na, Madonna ehhez is ért: tudja mi kell a mai vásárló közönségnek, így nem volt rest a Youtube-n és a Facebookon hirdetni magát, és új korongját, amit aztán ingyenes letölthetővé tett. A MDNA-n Madonna igazából nem csinált mást, mint saját magát kopírozta, modernesítette, és feltúbózta jó sok vendégelőadóval. Igazából semmi baj nincs ezzel a lemezzel, azt leszámítva, hogy a teljes Madonna életműben minőségileg valahol középtájt helyeszkedik el. 

 


Friss Hírek No. 66

2012.03.31. 10:05 popcoolt

| Április 16-án visszatér a Linkin Park!

Pontosabban ezen a napon jelenik majd meg az új, egyenlőre cím nélküli ötödik stúdióalbumuk első kislemeze, a Burn It Down. A singlehez természetesen klip is fog társulni, az album valamikor június közepére várható. 



| Turnéra indul a megújult Tankcsapda
A nemrég csatlakozott új gitárossal, Sidlovics Gáborral tavaszi turnéra indul a Tankcsapda; az egyik legnépszerűbb magyar rockzenekar idén egy DVD-vel kiegészített könyvet és egy új stúdióalbumot is kiad.


| Újra útra kelt a Titanic
Március 27-én, kedden este London egyik legszebb kastélymúzeumában, a Royal Albert Hallban lezajlott az újra, ezúttal 3D-ben a mozikba kerülő Titanic díszbemutatója. A vörös szőnyegen végigsétált James Cameron rendező is.

| Lassabban hanyatlik a zenepiac
A statisztikai adatok alapján úgy tűnik, jelentősen lassul a globális zeneértékesítés hanyatlása. Az online értékesítés menti meg az ágazatot.



| A Chew Lips is fellép a Fishing On Orfűn
A Fishing on Orfű idén is a hazai alternatív zenei színtér legizgalmasabb és legfontosabb résztvevőit hozza el az Orfűi tó partján elterülő Panoráma Campingbe, és izgalmas külföldi előadók is érkeznek a fesztiválra.


süti beállítások módosítása