Philip K Dick: A Frolix -8 Küldötte Könyvajánló

2012.01.28. 13:26 bodizsolt
  • 244 oldal
  • Kötés: papír / puha kötés
  • ISBN: 9786155049606
Nick Appleton egyszerű kétkezi munkás, az élete csalódások sorozata, és reménye sincs rá, hogy valaha feljebb kerülhet a szigorú társadalmi ranglétrán. Willis Gram igazi kényúr, az evolúciós fejlődésben kiemelt elit élén áll, és az egész Földet irányítja. Amikor mindketten beleszeretnek ugyanabba a lányba - aki ráadásul a kormány ellen lázító propagandát terjeszt - sorsuk összefonódik.

Ráadásul éppen ekkor tér vissza az űrből az elveszettnek hitt forradalmi vezér, Thors Provoni, méghozzá nem egyedül: egy minden tekintetben idegen lényt hoz magával, hogy segítségével megváltoztassa a merev, zsarnoki világrendet. Ez azonban csak az egész világ megváltoztatása árán lehetséges.
 
Megrendelés: Bookline.hu

A Vaslady Filmkritika

2012.01.28. 13:21 bodizsolt

Nagy felelősség egy kortárs politikusról életrajzi filmet forgatni, mert véleményformáló hatása lehet, mint egy sajtóterméknek. Láttunk is erre példát a közelmúltban. És hát a Vaslady-től sem lehet elvitatni az Oscar-jelöléseket, de azt sem, hogy ezt egyrészt a témának köszönheti, másrészt pedig Meryl Streep alakításának. Mert hát sajnos ezeken túl Phyllida Lloyd mozija Margaret Thatcher-ről nem túl jó. Inkább dokumentum, mint játékfilm, hiszen a dramaturgia és a vágások ezt támasztják alá.

Persze benne van Meryl Streep egy újabb zseniális alakítása, de ő mikor nem az? Abszolút hitelesen mutatja be a teljes szenilitás határán lévő Thatchert, megsem fordul a fejünkben, hogy csak játszik. És az alapanyag is kellően megrázó: a politikus a rég halott férjével képzelődik, eközben pedig a múlt fontos momentumai is felvillannak. Viszont a fent említett dokumentumfilmes eszközökkel sikerült teljesen élvezhetetlenné, és unalmassá tenni a Vaslady-t.

További premierek a héten:

Borotvaélen

Ördögsziget

Szingli Fejvadász


Dalok az 57. hétre

2012.01.28. 13:18 bodizsolt

 Red Hot Chili Peppers: Look Around

 

Set Your Goals: Certain

 

Crystal Fighters: Follow


Julien-K: We're Here With You Lemezkritika

2012.01.28. 12:57 bodizsolt

 A Julien-k debütáló albuma, a Death to Analog, betelítette azt az űrt, ami az  Orgy  Punk Statik Paranoia című remekműve óta keletkezett a rajongókban. Ugyanis a feloszlott zenekar két oszlopos tagja Ryan Shuck és Amir Derakh alapította meg a Julien-K-t, és már itt is a folytatás a We're Here With You formájában. 

A Julien-k  hangzása az elektronikus, a goth, az industrial és a rock finom keveréke, legalábbis így lehetett leírni a debüt Death To Analogot. Az új album, a We're Here With You úgy tűnik, levetkőzte  a sok Orgy hatást, ami egy jó dolog, hiszen így a  Julien-k egy élő, lélegző zenekar lett, egy szimpla anyazenekar- pótlék helyett.

A nyitó és egyben címadó 
We're Here With You egy sokkal poposabb és pozitív hangvételű szerzemény, mint a korábbiak. Ez egyben magával ragadó, és egy nagy egyensúlyt teremt a  gitárok és a szintetizátorok között. Úgy tűnik, ez egy kicsit poposabb hangzású lemez lett, mint az előző album, de egyáltalán nem rossz értelemben véve.  De azért vannak emlékek a Death To Analogról is (Cruel Daze Of Summer), némi trance, és megfelelő elegye a torzított basszusnak, a huose beatnek és az klasszikus gitár riffeknek. Egyáltalán nem unatkozunk tehát az album hallgatása közben, hiszen a Palm Spring Reset egy sokkal minimalistább dal, mint a többi, a Close Continuance pedig egy újabb emlékfoszlány a Death To Analog korszakból, a maga darkos hangvételével.
Tehát, aki szerette a Death To Analogot, annak a We're Here With You sem okoz csalódást.

Friss hírek no. 57

2012.01.28. 12:48 bodizsolt

 

| Sziget: újabb nevek

Az idén huszadik alkalommal megrendezésre kerülő Sziget Fesztivál, mely a napokban elnyerte az Európa Legjobb Nagyfesztiválja díjat, ezúttal a retró és a nosztalgiázás helyett trendi zenekarok meghívását tűzte ki célul. A fellépők listája pedig máris tovább bővült.
 
 
| YouTube: másodpercenként egy órányi új videó

Tovább hódít a világ elsőszámú videomegosztó portálja. Nincs internetező, aki ne használná nap mint nap, ám azoknak a száma is rohamosan növekszik, akik nem csak böngészik és nézik a YouTube-videókat, hanem maguk is feltöltenek.
 
 
| The Wall: Immersion és Experience kiadás

Február 27-én jelenik meg a Pink Floyd 1979-es, legendás tizenegyedik albumának két legfrissebb újrakiadása a Why Pink Floyd? címmel jelölt reissue-sorozat utolsó dobásaként. Az Immersion verzió 7, az Experience 3 lemezt tartalmaz.
 
 


süti beállítások módosítása